Barış İçin Müzik “Akademia” dan tam not aldı

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin Sonbahar Programı’nda 26 Kasım Çarşamba akşamı “Barış İçin Müzik Var” tınladı. Barış İçin Müzik Orkestras ve Barış İçin Müzik Bakır Üflemeliler Topluluğu” Akademia” dan tam not aldı.

Yayınlanma: 28.11.2014 - 03:52
Abone Ol google-news
 
Boğaziçi Üniversitesi’nin kültür-sanat faaliyetlerini öğrencilerle buluşturmak amacıyla 18 yıldır sürdürdüğü Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin sonbahar programında Barış İçin Müzik Yaylı Çalgılar Orkestrası ve Bakır Üflemeliler Topluluğu umut vadeden, coşkuyla tınlayan, heyecanla izlenen bir konser verdi. Topluluğun destekçisi Oya Başak hoca için “Pembe Panter”ı çalması ve onun müthiş bir keyifle genç müzisyenlere eşlik etmesi geceye renk, herkese neşe kattı.

Çeşitli yaş gruplarından yetenekli olduğu kadar iyi yürekli gençleri bir arada sanatın yüksek değerleriyle zenginleştiren “Barış İçin Müzik” çok kıymetli bir proje olduğunu bir kez daha gösterdi. Aralık ayında Borusan İstanbul Senfoni Orkestrası ile birlikte 4 konsere imza atacak olan gençler, konserden önemli deneyim, yüksek moralle ayrıldılar. Büyüklerin, geleceğe olan güvenleri, umutları tazelendi. Teşekkürler Bakiler ve onlara güç katan tüm destekçileri…

Mimar Mehmet Selim Baki tarafından 2005 yılında kurulan,  Baki’nin gençlik hayali olan “Barış İçin Müzik” girişimi, Yeliz Baki ile sürdürdükleri çalışmalar sonucunda Barış İçin Müzik Vakfı’na dönüştürüldü. Temel amacı mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan Barış İçin Müzik Vakfı, Edirnekapı’da bugüne kadar imkânları sınırlı binlerce çocuğa ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturarak, sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırmayı hedefledi. Kurulduğu semtin sosyal dokusuyla bütünleşmiş, çocukların ve ailelerin aktif katılımıyla bir dayanışma ve paylaşım merkezi oldu.
Adını barışın zorunluluğu ve müziğin gücüne olan inançtan alan Barış İçin Müzik Vakfı’nın ilkeleri, ülkemizin de imzalayarak taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin “her çocuğun sanatsal yaşama katılma hakkı” ilkesi ile örtüşüyor.
Barış İçin Müzik bünyesinde Barış İçin Müzik Orkestrası, Barış İçin Müzik Korosu ve Barış İçin Müzik Bakır Üflemeliler Topluluğu olmak üzere üç topluluk faaliyet gösteriyor.

 

 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon