Barış Pınarı'na nokta

Barış Pınarı Harekâtı’nın güneyinde özellikle M4 karayolu ve Ayn İsa bölgesinde çatışmalar yaşandığı haberleri gelirken, askeri yetkililer bu çatışmaların Barış Pınarı Harekâtı bölgesi dışından yapılan taciz atışı ve sızma girişimleri nedeniyle yaşandığını, harekât kapsamında şu anda yeni yerleşim birimi ele geçirme hedefi olmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 26.11.2019 - 00:00
Barış Pınarı'na nokta
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Yarbay Şebnem Aktop, Rusya’yla Soçi’de varılan mutabakat kapsamında 11. Türk-Rus ortak kara devriyesinin dün yapıldığını, devriyeye toplam 8 zırhlı araç ile 1 insansız hava aracının katıldığını açıkladı. Devriyenin, Suriye’nin en doğusunda yer alan Derik ile Kamışlı arasında yapıldığı bildirildi. Aktop, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK hedeflerine yönelik süren Pençe operasyonları kapsamında 27 Mayıs’tan bu yana 163 teröristin etkisiz duruma getirildiğini 373 mağaranın imha edildiğini belirtti. 

Aktop’un ardından isminin açıklanmaması koşuluyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan askeri yetkililer, özellikle M4 karayolu civarı Ayn İsa bölgesinden gelen çatışma haberleriyle ilgili olarak “Barış Pınarı Harekâtı bitti. Şu anda bölgede mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği ile keşif ve gözetleme faaliyeti devam ediyor. Harekât bölgesi dışından taciz ve sızma girişimleri var. Bunlara meşru müdafaa kapsamında yanıt veriyoruz. Şu anda yeni yerleşim birimi ele geçirme gibi bir hedefimiz yok” ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken Rusya ile varılan mutabakatı anımsatarak, “Mutabakatın gereğini yapmadılar. Biz üzerimize düşeni yaptık. Eğer buradan bir netice alamazsak tıpkı Amerika ile denedikten sonra harekâtı başlattığımız gibi gereğini yine yapacağız” açıklamasında bulunmuştu.

2 SİVİL KATLEDİLDİ

MSB’den yapılan yazılı açıklamada Azez’deki terör saldırısıyla ilgili, “İnsanlık düşmanı terör örgütü PKK/YPG bu kez de Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde yer alan Azez’deki masum sivilleri hedef aldı. Şehir merkezindeki otogarın önünde bombalı araç patlatan teröristler ilk bilgilere göre 2 kişiyi katlederken en az 3 sivili de ağır yaraladı” ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler