Barışı birlikte inşa edeceğiz

Mitingte hiçbir kurum ve parti bayrağı kullanılmadı

Yayınlanma: 10.08.2015 - 11:19
Abone Ol google-news

80’e yakın sivil toplum örgütü ile HDP ve bazı CHP’li milletvekillerinin destek verdiği Barış Bloku’nun çağrısıyla Bakırköy Halk Pazarı’nda bir araya gelen binlerce kişi “AKP savaşı istiyor, biz barışı inşa edeceğiz” sloganıyla dev barış mitingi düzenledi.

Dün öğle saatlerinden itibaren gruplar Bakırköy’e geldi. Miting nedeniyle alana çıkan bazı yollar trafiğe kapatıldı. Alana gelen yurttaşlar İncirli metrobüs durağı ve Bakırköy metro durağından itibaren, üzerinde Barış Bloku gömlekleri olan görevliler tarafından miting alanına yönlendirildi. Güvenlik amacıyle mitingin yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı alanı çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi ile TOMA hazır bekletildi.

“Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “Şerefsiz Bahçeli”, “Katil Erdoğan” sloganlarının atıldı. “Kadınlar sana savaş yaptırmayacak”, “Saray savaş, halklar barış istiyor”, “Sarayı korumak için ölmeyeceğiz” dövizleri taşınırken Suruç’taki patlamada yaşamını yitirenler anıldı.

Mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı, Ali Şeker, Eren Erdem, Zeynel Emre, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Sezai Temelli, Prof. Dr. Beyza Üstün, Ali Kenanoğlu, Saruhan Oluç, Garo Palyan, Asiye Kolçak ile çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

‘Pişman olacaklar’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Toplum barış istiyor, PKK barış yapmaya hazır olduğunu ilan ediyor, Dolmabahçe’de müzakereye hazır olduğunu ilan ediyor; hayır ille de biz savaş yapacağız diyorlar. Barışı vicdanla inşa etmemiz lazım” dedi. Demirtaş, özetle şunları dile getirdi: “Erken seçim yaptıklarına onları pişman edeceğiz. Yüzde 41’i bir daha bulamayacaklar. Sayın Davutoğlu, bize oradan sürekli talimat vermekten vazgeç. Bu savaşı başlatıp ateşkesi bozan sizsiniz. IŞİD terörü ile arana mesafe koy, sana düşen budur. Zergele’de 8 sivili katlettiniz. Sayın Davutoğlu bunun emrini kim verdi? AKP yanında bulunan gazeteciler de Zergele’de tam isabet diye başlık atıyor. Demek ki sivil halkı katledip HDP’nin sivil irade üzerindeki gücü yok etmeye çalışıyorsunuz.”

Barış Bloku adına Prof. Gençay Gürsoy “Çatışma ortamı son bulsun, müzakereler parlemento zemininde yeniden şeffaf ve demokratik başlatılsın” diye konuştu.

Miting öncesinde bomba araması yapılırken konuşmaların yapılacağı platformun arkasına yaklaşılmaması, elektrik kaçağının olduğu, bir kişinin de yaralandığı ve durumunun iyi olduğu anons edildi. Mitingin sona ermesinden yaklaşık yarım önce, türbanlı bir genç kızın halk pazarının önünde polisler tarafından durdurulduğu ve gözaltına alındığı görüldü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler