'Barzani ile niye gurur duyuyorsunuz?'

Pazar günü yapılan AKP kongresini Meclis'e taşıyan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "gurur duyacak başka kişi bulamadı mı da bu kişilerle gurur duysun" diye sordu.

Yayınlanma: 01.10.2012 - 08:09
Abone Ol google-news

Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Sayın Başbakan, 2006 yılı Şubat ayında Ankara'ya gizlice davet edilen ancak ABD ve İsrail'in tepkisi sonucu Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyeti ile görüşmeyen kimdi?
Sayın Başbakan o tarihteki basında, Şubat 2006 da, Hamas heyeti dönerken, en üst düzeydeki bir devlet adamının da aynı zamanda Esenboğa havalına gittiği, ancak Esenboğa Havaalanında Halid Meşal ile karşılaşmamak, yüz yüze gelmemek için biraz oyalanmak amacıyla konvoyunu havaalanı yolunda durdurup, bir mobilya fabrikasına girip, Hamas heyeti havaalanından ayrılıncaya kadar mobilya mağazasında beklediği yönünde haberler yer almıştı. Bu anlamda; Esenboğa yolunda mobilya fabrikasına girip, heyet ayrılıncaya kadar mobilya fabrikasında bekleyen devlet adamı kimdi?
Birkaç yıl önce İsrail'in önde gelen sözcüleri de tıpkı dün kurultayda Hamas liderinin söylediği gibi sizin İslam aleminin lideri olduğunuzu söylemişti. Hamas lideri Halid Meşal ve İsraillilerin sizinle ilgili olarak aynı konuda ve aynı noktada buluşmasının izahı nedir?
Partinizin kurultayında Mesut Barzani ve Hamas lideri ile ilgili olarak 'Türkiye seninle gurur duyuyor' şeklinde tezahüratlar yapılmasının nedeni nedir? Partinize oy veren milyonlarca kişinin, bu kişilerle gurur duyduğunu düşünüyor musunuz? Türkiye, bu kişilerle neden gurur duysun? Bu kişiler, Türkiye'nin hayrına ve iyiliğine ne yapmışlardır da Türkiye bu kişilerle gurur duyacak?
Türkiye, teröre destek veren kişilerle ne zamandan beri gurur duyar oldu?
Türk halkı, gurur duyacak başka kişi bulamadı mı da bu kişilerle gurur duysun?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler