Başbakan Davutoğlu iş dünyasına söz verdi

Başbakan Davutoğlu, iş dünyasının temsilcilerine "Size söz veriyorum istikrar ortamı dört yıl sürecek" dedi.

Yayınlanma: 11.11.2015 - 19:48
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde iş dünyası ve çalışma hayatı temsilcilerini ağırladı. 1 Kasım seçimleriyle istikrarın teminat altına alındığını söyleyen Davutoğlu, "Başbakan olarak size şu sözü verebilirim: Önümüzdeki 4 yıl içinde bu istikrar ortamı sürecektir. Kimsenin siyasal gelecek bağlamında kaygıları olmamalı. Planlarınızı yaparken kısa dönemli yapmayın, devamlı olacak bir istikrar ortamına göre yapın. Siyasi istikrarın bozulmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

GELİR ADALETİNE VURGU

1 Kasım seçimleri öncesinde verilen vaatlerin hepsinin gerçekleştirileceğini belirten Davutoğlu, "İnsan hak ve hürriyetlerine dayalı bir hukuk düzenini hakim kılmak bizim en önemli taahhüdümüzdür. Aynı zamanda, üretken, verimli bir ekonomik düzen ile insan onuruna yakışan bir sosyal düzen hedefliyoruz. Gelir adaletine dayalı ekonomik düzen önemli. Beyannamemizde ne varsa hepsi gerçekleşecek.Kimse kaygılanmasın, 3 aylık programda vaatler gerçekleşecek. Bu 4 yılda Türkiye'yi siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın tanzim edildiği reformlarla geleceğe hazırlayacağız. Her birini madde madde, ay ay kamuoyuna aktaracağız" dedi.

YENİ ANAYASA

Davutoğlu, yeni anayasa konusunda muhalefet patilerine çağrı yaparak şöyle dedi: "Muhalefetle birlikte reformları hayata geçireceğiz. Türkiye'nin sivil bir anayasaya geçişi için girişimde bulunacağız. Hep beraber bu anayasaya sahip çıkalım, bunu kutuplaştırıcı unsur olmaktan çıkarıp, saygın bir çaba olarak gösterelim. Vaatlerimizden geri adım atacağımız beklentisi kimsede olmasın. Ertelenen her reform gelecek nesillerden çalınmış olur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler