Başbakan’ı zorda bırakacak bir gafa imza attılar

2014 Soçi Kış olimpiyatlarının Türkiye’deki yayıncı kuruluşu olan TRT, açılış töreninin tanıtıldığı internet sayfasında yer verdiği fragmanda, “No Sochi 2014” kampanyasında kullanılan ve bir kayakçıyı kan üzerinde kayarken gösteren görsellerden birini kullandı.

Yayınlanma: 07.02.2014 - 15:40
Abone Ol google-news

Grafik sanatçısı Aydan Çelik tarafından çizilen görsel 2011-2012 yıllarında No Sochi 2014 inisiyatifinin koordine ettiği No Sochi kampanyası kapsamında düzenlenen antimaskot yarışmasında birinci seçilmişti.

Çerkeslerin soykırıma uğratıldığı topraklarda düzenlenen bu olimpiyatlara karşı yürütülen kampanyalar özellikle uluslararası basında kendisine yer buldu.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD, Almanya, Hollanda ve birçok ülke liderinin gitmediği Soçi’ye Çerkeslerin tüm itirazlara gitti. Erdoğan’ın bu tavrını kınayan Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), oyunları ekranlara taşıyacak olan TRT’ye gönderdiği dilekçede de şunları kaydetti:
“Ne yazık ki, amacı barışı ve uluslararası işbirliğini spor yoluyla yükseltmek olan olimpiyat, Çerkeslerin katledildiği bölgede yapılacaktır. Sanki Çerkesler burada hiç yaşamamış, bu topraklarda ölmemiş, bu topraklardan sürülmemiş gibi, dostluğun ve barışın simgesi olimpiyat ateşi burada yakılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Çerkeslerin ödediği vergiler ile hizmet veren TRT’nin, kendi vatandaşlarının acılarını paylaşması ve tarihsel gerçeklere yer vermesi objektif habercilik açısından bir zorunluluktur. Bu nedenle Türkiye Çerkeslerinin temsilcisi olan Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak TRT’nin bu çok hassas konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanmak istiyoruz.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler