Başçı'dan Erdoğan'a 130 sayfalık sunum

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 'vatan hainliği' ile suçladığı Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın yaptığı görüşme sona erdi. Yaklaşık iki saat süren görüşmeden ilk ayrılan Merkez Bankası Başkanı Başçı oldu. Başçı'dan yarım saat sonra da Babacan Saray'dan ayrıldı. Başçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 130 sayfalık sunum yaptı.

Yayınlanma: 11.03.2015 - 17:35
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa bir süre sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Saray'dan ekonomi sunumu açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Cumhurbaşkanı'na 130 sayfalık sunum yaptı. Merkez Bankası'nın yayınladığı sunuma ilişkin bilgiler arasında, "Reformlar geleceğe ilişkin güveni ve istikrarı artıracak. Faizleri düşürmek için güven artırıcı adımlar atılmalı ve kamu borç yükü hafifletilmeli" ifadelerinin kullanıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştirilen kabul yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından Saray'dan ilk olarak Erdem Başçı ayrıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise yaklaşık yarım saat daha Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaldı.

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın, Erdoğan'a yaptığı 130 sayfalık "Ekonomik Gelişmeler" başlıklı sunum, Merkez Bankasının internet sitesinde yayınlandı.

Sunumda, para politikası duruşunun enflasyon beklentilerinin en önemli belirleyicilerinden biri olduğu kaydedildi. Piyasa faizlerini düşürmenin yolunun, istikrar ve güven artırıcı adımlar, mali disiplin (kamu borç yükünün hafifletilmesi) ve fiyat istikrarına odaklı bir para politikası duruşunun olduğu aktarılan sunumda, "Bu yolla enflasyon beklentileri ve enflasyon risk primi düşeceğinden piyasa faizleri kademeli olarak düşebilir" ifadeleri kullanıldı. Yapısal reformların tasarrufları, geleceğe ilişkin güveni ve istikrarı daha da artıracağı aktarılan sunumda, bu yolla yatırım eğiliminde ilave bir artış sağlanabileceği belirtildi.

İŞTE MERKEZ BANKASI BAŞKANI BAŞÇI'NIN YAPTIĞI SUNUMUN TAMAMI

Suudi Arabistan’a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Erdem Başçı’nın kendisiyle görüşme talebi olduğunu belirtmiş ve “Çağırıp konuşacağız" demişti.

Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı da açık açık hedefe koyarak, "Bakıyorum ki aynı durumdalar. Artık biraz kendilerine çeki düzen vermeliler” ifadelerini kullanmıştı.

"BAŞKA YERLERE BAĞIMLILIĞIN MI VAR?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası ve başkanı Erdem Başçı'yı "faiz" politikaları nedeniyle birçok kez sert bir şekilde eleştirmişti.

25 Mart'ta esnaf ve sanaatkarlara seslendiği konuşmasında Erdoğan, Erdem Başçı'ya yüklenmiş ve "Bize karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka yerlere bağımlılığın mı var?" demişti.

"VATANI SATMAK YÜKSEK FAİZLE OLUR"

Erdoğan'ın, bu sözlerinden 3 gün sonra yaptığı "Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur" açıklamasıyla da Başçı'yı hedef almıştı.

Bu eleştiriler sonrası Merkez Bankası faiz indirimine gitmiş ancak bu indirim yeterli bulunmamıştı.






Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler