Başsavcıdan laiklik vurgusu

Yargıtay Onur Günü'nde bir konuşma yapan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, muhafazakar partilerin öne çıkmasıyla ekonomik gelişmeye daha çok vurgu yapıldığını, bunun da laikliğin gündemden düşmesinde etkili olduğunu söyledi. Başsavcı, konuşmasında "Ülkemize sayısız katkılarda bulunmuş bilim insanı" sözleriyle Prof. Dr. Türkan Saylan'a da yer verdi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 08:54
Abone Ol google-news

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Yargıtay Onur Günü'nde bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında andığı kişiler arasında "Ülkemize sayısız katkılarda bulunmuş bilim insanı" sözleriyle Prof. Dr. Türkan Saylan'a da yer veren Yalçınkaya, "Siyasi partiler yasasının, siyasi parti yasakları bölümünde demokratik devlet düzeninin korunmasına, bağımsızlığın korunmasına, azınlık yaratılmasının önlenmesine, bölgecilik yasağına, üçüncü bölümde, laik devletin korunmasına yönelik yasaklamalar gösterilmiştir. Bunlar herkesçe uyulması gereken evrensel hukuk kuralladır. Başsavcılığımız, yetki çerçevesinde, siyasi partilerin eylemlerinin denetlenmesini hiçbir etki altında kalmadan büyük bir titizlikle yerine getirmektedir" dedi.

Yalçınkaya, siyasi partilerin eylemlerinin, devletin bağımsızlığına, insan haklarına, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine aykırı olamayacağını, partilerin herhangi bir diktatörlüğü savunamayacaklarını, suç işlenmesini teşvik edemeyeceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler