Batan traktörü çıkarma mücadelesi kamerada

İRAN'da büyük bölümü kuruyan ve yüzeyini tuz kaplayan ülkenin kuzeybatısındaki Urumiye Gölü'nde batan bir traktörün çıkarılması için verilen saatlerce uğraş ilginç sahneler oluşturdu.

Yayınlanma: 08.10.2015 - 13:22
Abone Ol google-news

<video:383719>

Son bir kaç senedir sürekli küçülen gölde artık mavi surların yerini bem beyaz tuz tabakası almış durumda. Öyle ki insanlar araçlarıyla bile gölün içine girebiliyor.

Görüntülerde göl kıyısında batan bir otomobili çıkarmak için yoldan geçen bir traktör çağrılıyor, ancak traktör otomobili çıkaramadan kendisi de batıyor. Binek arabası insanların yardımıyla çıkarılıyor, kurtarmaya gelen traktörün çıkarılması içinse ise gece yarısına kadar verilen uğraş veriliyor. Daha sonra ise traktörün çıkarılması için başka bir traktör çağrılıyor. Gelen traktörün dakikalarca verdiği uğraş fayda etmeyince başka bir traktör yardıma getiriliyor. İki traktör bile batan traktörü çıkarmakta yetersiz kalınca kütükler getirilip batan traktörün üzerine vinç sistemi kuruluyor. Batan traktör, kurulan sistemle uzun ancak gece yarısı çukurdan çıkarılıp diğer iki traktörün yardımıyla battığı yerden çıkartılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler