Baykal seçim çalışmalarına başladı

CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, genel seçimlerde CHP'nin Antalya'dan en az 7 milletvekili çıkaracağını söyledi.

Yayınlanma: 16.04.2011 - 16:32
Abone Ol google-news

Deniz Baykal, seçim çalışmasını başlatmak üzere geldiği Antalya'da ilk olarak CHP milletvekili adayları ile il başkanlığında 2 saat süren toplantıda buluştu, Baykal, toplantının ardından diğer adaylarla birlikte Kepez ilçesindeki Cumartesi pazarına geçerek esnaf ve halkla bir araya geldi. Baykal, ''Mehmet senin hastan diyen'' bir yurttaşa ''Hani nerede Mehmet? O benim hastam değil doktorum olur'' dedi.

Baykal'a ''Yeni parti aç geleceğiz'' diyen bir yurttaşa CHP İl Başkanı Özer Ülken, ''Neyin partisi canım CHP var'' diye tepki verdi. Baykal, ''Bizi bırakmayın'' diyen bir yurttaşa da ''hallederiz, hallederiz'' dedi. Pazar esnafı, Deniz Baykal ile fotoğraf çektirdi.


Tuncelililerden oy istedi

Deniz Baykal ve beraberindekiler, daha sonra Ulus Mahallesi'ndeki Salon 62 isimli Tunceliler kahvehanesine geldi. Baykal, ''Tunceli ile CHP arasında büyük bir yakınlık hep olagelmiştir. Şimdi bir başka yakınlık var, genel başkanımız Tuncelili, bu size de bir yükümlülük getiriyor'' diyerek, Tuncelilerden oy istedi.

Baykal, burada seçimlere ilişkin tahminde bulundu. Seçim kampanyasına Antalya'da çok hızlı girdiklerini kaydeden Baykal, diğer siyasi partilerin henüz bu şekilde başlamadığını söyledi. Yurttaşın büyük ilgisi ile karşılaştığını ifade eden Baykal, ''İnşallah çok güzel bir sonuç çıkacak. Bu defa burada hepimizi mutlu edecek bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

Seçmen kütüklerinin yakından takip edildiğini bildiren Baykal, ''Çift oy kullanımını engellemek lazım. Onu takip edeceğiz bilgisayar programı ile. Bunu yapanlar perişan olacak. CHP olarak çift oy kullanma tehlikesine karşı çok ciddi bir bilgisayar programı ile hazırlık yaptık'' dedi.

"CHP hızla büyüyor"

Baykal, kahvehanede oturan bir yurttaşın kadınlara listelerde birinci, ikinci sırada yer verilmemesine tepki göstermesi üzerine, yanındaki kadın adayları gösterdi. Baykal, Ankara Bahçelievler'de öldürülen 7 TİP'li gençten biri olan Hürcan Gürses'in kız kardeşi doktor Sevgi Doğan'ın Antalya listesinden 7'inci sırada yer aldığını belirterek, ''Bu sene geliyor, Tayinle değil, kazanacak gelecek o, kazanacak yerden. O geçmiş dönemin anlayışı, bu dönem seçilecek yerde CHP'li bir bayan arkadaşımız var'' diye konuştu.

Genel seçimlere ilişkin tahminde de bulunan Baykal şunları söyledi:
''Size açıkça tabloyu söyleyeyim. Son 2009 il genel meclisi seçim sonuçlarına göre aynı seçim sonuçlarıyla milletvekili dağıtılsa 2009'a göre CHP 6, AKP 5, MHP 3 alıyordu. Bu, 2009'daki fotoğraf. Şimdi 2011'deyiz. O tablo inşallah öyle kalmadı. Biraz önce Kepez'de pazar yerini dolaştık, hiç böyle bir hava yoktu. Kepez'de şimdi yeni bir hava var. Aynı şeyi Aksu'da, Yurtpınar'da, Elmalı'da diğer yerlerde gördük. CHP hızla büyüyor.. Şimdi geçen seçime göre 6, 5, 3... Şimdi birazcık ilerleme var, kesin 7'yi güvence altına alacağız, 8'i de inşallah güvence altına alacağız.''.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler