BDP'li Aydın'a 8 yıl hapis cezası
Eski BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aydın, delil durumu ve tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Ali Aydın ile avukatları Abdullah Çağer ve Fethi Gümüş katıldı. İddia makamı, önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarladı.
Sanık Aydın, yaptığı son savunmasında, davaya konu olan suçu kabul etmediğini ifade ederek, ''Ben mensubu olduğum partinin talimatları doğrultusunda hareket ettim. Yaptığımız basın açıklamasının dayanağı parti genel merkezidir. Basın açıklamasının içeriği incelendiğinde hümanist bir metin olduğu açıkça görülecektir'' dedi.
Mahkeme verdiği kısa bir aranın ardından sanık Aydın'ı TCK'nin ''terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' ve ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme, ''delillerin toplanmış olması ve sanığın tutuklu kaldığı süreyi'' göz önünde bulundurarak, Aydın'ın tahliyesine karar verdi.
Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü nedeniyle BDP'nin ''davet'' başlıklı çağrısı üzerine 15 Şubat'ta toplanan gruba hitaben konuşan sanık Aydın'ın örgütün propagandasını yaptığı belirtilerek, sanığın TCK'nin ''terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' ve ''terör örgütünün propagandasını yapma'' suçlarından 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
En Çok Okunan Haberler
- Bakan Yerlikaya'dan çöken bina ile ilgili açıklama
- Yeni ankette Erdoğan'ı üzecek sonuç
- Sergen Yalçın'dan Fenerbahçe iddiası
- Tutuklanan elektrikçinin ifadesi ortaya çıktı
- Soruşturmada flaş gelişme!
- '3 gün önce zaten söylemişlerdi'
- 'Suç duyurusunda bulunacağım'
- Özüm'ün ablası, otel içinde çektiği videoyu paylaştı
- Facianın bu görüntüleri ilk kez ortaya çıktı!
- Özgür Özel'den 'anket' çıkışı