Beko Basketbol Ligi'nde son hafta heyecanı

İzmir takımlarından Pınar Karşıyaka ve Bornova Belediyesi'nin play-off'ta yoluna devam edeceği Beko Basketbol Ligi'nde diğer İzmir ekibi Aliağa Petkim'in ligde kalıp kalmayacağı son hafta maçlarının ardından belli olacak.

Yayınlanma: 22.04.2010 - 08:07
Abone Ol google-news

Ligde play-off oynamaya daha önce hak kazanan Pınar Karşıyaka, 29. haftada Beşiktaş Cola Turka'ya deplasmanda mağlup olunca, rakibini sıralamada geçme şansını kaybetti.

Yeşil-kırmızılı ekip, normal sezonu 6. sırada bitirmeyi garantilediği için play-off 1. turunda, ligi 3. sırada bitirecek Banvit ile eşleşti. İki takım arasında normal sezonda İzmir'de oynanan karşılaşmayı Pınar Karşıyaka 87-82, Bandırma'daki mücadeleyi ise 91-73 Banvit kazandığından seri 0-0 başlayacak.

Pınar Karşıyaka, normal sezonun son maçında diğer İzmir temsilcisi Aliağa Petkim'i ağırlayacak.

 

Bornova Belediyesi

Bu sezon yükseldiği Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'i İzmir'de yenerek bitime bir hafta kala Play-off'a yükselmeyi garantileyen Bornova Belediyesi, normal sezonu 7. ya 8. sırada tamamlayacak.

Play-off 1. turunda Fenerbahçe Ülker veya Efes Pilsen ile karşılaşacak Bornova Belediyesi'nin olası eşleşmelerde Fenerbahçe Ülker serisi 0-0, Efes Pilsen serisi ise İstanbul ekibinin 1-0 üstünlüğüyle başlayacak.

Yeşil-beyazlı ekip, bu hafta sonu Galatasaray Cafe Crown'a konuk olacak.

 

Aliağa Petkim

Ligde 29. haftada evinde Galatasaray Cafe Crown'u mağlup etmeyi başaran Aliağa Petkim, ligde kalma umudunu son haftaya taşıdı.

Ligde haftayı 4 takımla birlikte 40 puanla kapatan ve averajla bu ekiplerin üzerinde yer alan Aliağa Petkim, son hafta oynayacağı Pınar Karşıyaka maçını kazanması durumunda ligde kalmayı başaracak.

İzmir temsilcisi, bu müsabakadan mağlup ayrılması durumunda, ligde kalıp kalmayacağı diğer rakiplerinin alacağı sonuçlara göre belli olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler