Bergama, Almanya'da sergilenecek

Üç boyutlu ve 360 derece fotoğrafçılık alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Asisi Visual Culture, 19. yüzyılda Bergama'dan parça parça Almanya'nın başkenti Berlin'e götürülerek burada yeniden inşa edilen Zeus Sunağı'na ev sahipliği yapan Pergamon Müzesi'nde 1 yıl süreyle sergilenmek üzere antik dönem Bergama'sını yeniden canlandırarak panoramik olarak fotoğrafladı.

Yayınlanma: 27.05.2010 - 09:28
Abone Ol google-news

Asisi Visual Culture şirketinin sahibi Yadegar Asisi ve ekibi, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e sundukları ''antik dönem Bergaması'nın panoramik olarak fotoğraflama'' projesine olumlu yanıt almaları üzerine Bergama'ya gelerek 3 gün boyunca çalışma yaptı.

Çalışmayla ilçedeki Akropol, Asklepion gibi antik dönem yerleşimlerindeki hayat, oyuncularla canlandırılarak 360 derece fotoğraflandı.

Fotoğraflama çalışmalarının tamamlanması dolayısıyla Bergama Belediye Başkanı Gönenç, Bergama Bazilikası bahçesinde fotoğraf ekibi, çekimlerde rol alanlar, Bergama Belediye Meclisi üyeleri, Bergama Müze Müdürü Adnan Sarıoğlu ve Bergama Turizm Derneği Başkanı Macit Gönlügür'ün katıldığı kokteyl verdi.

Göneç, burada yaptığı konuşmada, Yadegar Asisi ile mart ayında Uluslararası Berlin Turizm Fuarı'nı (ITB Berlin) ziyaretleri kapsamında Pergamon Müzesi'ne düzenledikleri gezide tanıştıklarını belirtti.

Asisi'nin müze gezisinde kendilerine Pergamon Müzesi yetkilileriyle antik dönem Bergama'sını yeniden canlandırarak panoramik olarak fotoğraflama ve bu fotoğrafları müzede 2011 yılının ekim ayından itibaren 1 yıl süreyle sergileme projesini sunduğunu ifade eden Gönenç, şunları kaydetti:
''Zeus Sunağı'nı görmek için gittiğimiz müzede Bay Azizi ve Bergama Panorama projesiyle tanıştık. Onun bu proje konusundaki heyecanını gördükten sonra o heyecan bizi de sardı. Çünkü Berlin'deki Zeus Sunağı'nı her yıl 1 milyon 200 bin kişi ziyaret ediyor. Eminim ki Bergama Panoraması, 2011 yılının ekim ayından itibaren Pergamon Müzesi'nde sergilenmeye başladıktan sonra çok sayıda ziyaretçi Bergama'yı ve Türkiye'yi merak edecek, görmek için gelecek. Bu da Bergama'nın tanıtımını ve turizm konusunda yapmak istediklerimizi hızlandıracak.''

"Hepimizin kökleri aynı"

Antik dönem Bergama'sını 360 derece fotoğraflayan Yadegar Asisi ise antik Yunan dönemi üzerine kafa yorduğunda bu konuda yapacağı çalışmanın Bergama'da olması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Bundan 10 yıl önce de bir grup öğrenciyle Bergama'da çizim yaptığını, o günden beri Bergama'yla ilgili çalışmak istediğini kaydeden Asisi, şunları söyledi:
''Burada amaç Türkiye, Yunanistan, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerini kucaklayabilecek bir projeyi hayata geçirebilmekti. Bu proje gösteriyor ki hepimizin kökleri aynı, geçmişleri aynı, hepimizin geçmişi bu topraklarda yatıyor. Şimdi her ne kadar farklı bakış açımız varsa da köklerimizin aynı olduğunu düşünüyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler