Berkin Elvan eylemine polisten sert müdahale

Berkin Elvan için Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla yapılan eyleme polis müdahale etti. Müdahale sırasında bir kadının ayağı kırıldı. Polis müdahalesi Okmeydanı'nda devam ediyor. Müdahale sonucu 18 kişinin gözaltına alındığı ve emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Yayınlanma: 16.11.2013 - 14:18
Abone Ol google-news

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Çağlayan 'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gruplara polis müdahale etti. Adalet sarayı önünde toplanan kalabalık saat 14.00'da "Berkin için Adalet" adıyla eylem yapmayı planlıyordu. Polis eylem için geniş güvenlik önlemleri aldı. Adliye önündeki meydanda yüzlerce polis ile TOMA'lar da hazır edildi.

 

TOMA'dan su sıkıldı

Bu sırada elinde pankartla yürüyen bir grup eylemcinin önü polis tarafından kesildi. Polis eylemcilerin elindeki pankartı aldı. Bu sırada polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Daha sonra polis göstericilere dağılması konusunda uyardı. Polis ‘dağılmamanız halinde müdahale edeceğiz' anonsu yaptı. Bu sırada bazı göstericiler ‘Biz buradaki çay ocağında çay içeceğiz’ diye polise seslendi. Ancak polis kısa bir süre sonra gruba TOMA’dan su sıkarak müdahale etti. Tazyikli su sıkılan grup dağıldı.

 

Müdahale sırasında bir kadının bacağı kırıldı

Dağılan gruptan bazıları polise taş attı. Kaçan göstericilere kovalayan polis, bazılarını gözaltına aldı. Müdahale sırasında bir kadın yaralandı. Yaralanan kadının bacağının kırıldığı belirtildi

 

Metrobüs köprüsünde kovalamaca

Öte yandan göstericilerin bazıları metrobüs köprüsüne doğru kaçtı. Polis kaçan göstericileri metrobüs köprüsünün üzerinde bile kovaladı. Bu sırada metrobüse gitmek isteyen vatandaşlar panik yaşadı.

 

İkinci müdahale

İlk müdahalenin ardından meydan bir süre sakinleşti. Ancak grupların tekrar meydana çıkması üzerine polis yeniden TOMA ile su sıktı. Grup Okmeydanı yönüne doğru kaçtı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da geldi. Tanal, "İnsanlar cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulunmak için buradayken, barışçıl bir toplantı. Manevi bir destek. Herhangi bir taşkınlık yok. Ancak polisin provokasyon eylemleri nedeniyle bir vatandaşımızın bacağı kırıldı. Bu kadar barışçıl bir toplantıyı, bu kadar polisle abluka altına alarak insanların üzerine su sıkılarak polis ile halk karşı karşıya getirilmek isteniyor" dedi.

 

Çok sayıda gözaltı var

Okmeydanı'nda polisten kaçan eylemciler ara sokaklarda barikat kuruyorlar. Çok sayıda gözaltının olduğu söyleniyor.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler