Berlin'de jüri başkanı Jeremy Irons

Bu yıl 70.cisi düzenlenecek berlin Film Festivali'nde Altın Ayı jürisinini başkanlığını İngiliz oyuncu Jeremy Irons yapacak.

Yayınlanma: 09.01.2020 - 17:30
Berlin'de jüri başkanı Jeremy Irons
Abone Ol google-news

Dünyanın en önemli film festivallerinden olan Berlin Film Festivali'nde bu yıl jüri başkanlığını Oscar ödüllü İngiliz oyuncu Jeremy Irons üstlenecek. En son “Watchmen” adlı dizide Ozymandias karakterini canlandıran 71 yaşındaki ünlü oyuncu 1991 yılında “Reversal of Fortune” adlı filmdeki performansıyla En iyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a layık bulunmuştu.

'İNSANLARIN NE DENLİ KARMAŞIK OLDUĞUNU FARK ETTİRDİ'

Berlinale'nin sanat direktörü Carlo Chatrian Irons ile ilgili şu sözleri sarf etti: “Ayrıksı tarzıyla bana sinema yolculuğum boyunca eşlik eden birbirinden ikonik karakterleri canlandıran Jeremy Irons insanların ne denli karmaşık olduğunu fark etmemi sağladı. Yeteneği ve gerek sanatçı gerekse insan olarak yaptığı seçimler onu 70. Berlinale jüri başkanı olarak takdim ederken beni gururlandırıyor.”

Jeremy Irons ise “Berlinale 2020'nin jüri başkanlığı görevi bana çok keyifli duygular ve azımsanmayacak bir onur verdi. Bu festivale yıllardır zevkle katılıyor ve büyük hayranlık duyuyorum.” dedi.

70. Berlin Film Festivali 20 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler