Beşiktaş, LASK Linz'e tek attı

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, sahasında Avusturya ekibi Lask Linz'i Babel'in golüyle 1-0 mağlup etti.

Yayınlanma: 09.08.2018 - 22:10
Beşiktaş, LASK Linz'e tek attı
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, sahasında Avusturya ekibi LASK Linz'i Babel'in 6. dakikada attığı kafa golüyle 1-0 yendi. Rövanş maçı 16 Ağustos Perşembe günü Avusturya'da oynanacak. 

Pepe ve Q7 kadroda, Vida yok
UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Avusturya temsilcisi LASK Linz’i konuk eden Beşiktaş, bu karşılaşma öncesinde UEFA’ya verilen listeyi yenilemiş ve Quaresma, Pepe, Vida ve Enzo Roco’yu da kadroya dahil etmişti.

Siyah-beyazlılarda, LASK Linz maçında Pepe ilk 11’de sahaya çıkarken, Quaresma ve Enzo Roco yedekler arasında yer aldı. Transfer gündeminde adı ilk sırada olan Vida ise karşılaşmanın 18 kişilik kadrosunda yer almadı. Domagoj Vida, karşılaşmayı ailesiyle birlikte tribünden takip etti.

Cyle Larin yine 11’de
B36 Torshavn ile oynanan ikinci maçta hat-trick yapan Cyle Larin, LASK Linz mücadelesine de ilk 11’de başladı. Torshavn maçının ardından düzenlenen basın toplantısında bu futbolcunun çalışmasından ve performansından çok memnun kaldığını belirten Teknik Direktör Şenol Güneş, “Larin şu anda takımın birinci forveti durumunda. Bir aksilik olmazsa ilk tercih Larin olacaktır” ifadelerini kullanmıştı. Kanada’lı futbolcu, LASK karşısında da mücadeleye ilk 11’de başlarken, Negredo ve Vagner Love, yedek kulübesinde yer aldı.

<haber-yatay:1051054, 1051076>

Avusturya polisi, İstanbul’da
İstanbul’a gelen Avusturya polisi, karşılaşma öncesinde dikkatlerden kaçmadı. Maçın başlamasına 2 saat kala Vodafone Park’a gelerek stat etrafında tur atan Avusturyalı polisler, ülkelerine ait resmi polis yelekleriyle görevlerini yaptı. Avusturya polisinin İstanbul’a gelmesine karşın, İstanbul emniyetinin karşılaşma öncesinde aldığı güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Emniyet mensupları, stat etrafında kuş uçurtmadı.

Tribünler doldu
30 binin üzerinde siyah-beyazlı taraftar, takımlarına destek vermek için Vodafone Arena’ya geldi. Havanın sıcak olması ve karşılaşmanın hafta içinde oynanmasına rağmen, Beşiktaşlı taraftarların tribünleri doldurması dikkatlerden kaçmadı.

Zemin düzelmedi
Shakira’nın temmuz ayı ortasından verdiği konser nedeniyle Vodafone Park’ın zemininde yaşanan bozulma, LASK Linz maçında da dikkat çekti. Özellikle Shakira’nın sahnesinin kurulduğu bölümde yaşanan bozulmalar nedeniyle siyah-beyazlı yönetim yaklaşık 1 aydır sahaya bakım yapıyordu. İlk yarıda Tolga Zengin’in koruduğu kale tarafında çimlerin çok seyrek olması ekranlara da yansıdı.

Negredo 102 gün sonra sahada
Beşiktaş'ın İspanyol golcüsü Alvaro Negredo, 102 gün aradan sonra bir resmi maçta forma giydi. Geçtiğimiz sezon 31. haftada oynanan Galatasaray derbisinde forma giyen ancak sakatlanarak oyundan çıkan Negredo, sakatlığı sebebiyle sezonu kapatmış ve Slovakya'daki hazırlık kampına katılamamıştı. Avusturya kampında takıma dahil olan İspanyol futbolcu, hazırlık karşılaşmalarında forma giyse de, bir önceki turda oynanan B36 Torshavn mücadelelerinde süre almamıştı. LASK Linz karşısında 85. dakikada Kanadalı forvet Cyle Larin'in yerine oyuna dahil olan Negredo, tam 102 gün aradan sonra Beşiktaş formasıyla resmi maça çıktı.

BEŞİKTAŞ: 1 - LASK LINZ: 0
STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Frankowski Bartosz, Marcin Boniek, Jakub Winkler (Polonya)
BEŞİKTAŞ: Tolga, Gökhan, Pepe, Necip, Caner, Tolgay, Medel, Oğuzhan (dk. 78 Love), Lens (dk. 70 Quaresma), Babel, Larin (dk. 85 Negredo)
LASK LINZ: Schlager, Ramsebner, Trauner, Pogatetz, Ranftl, Holland, Michorl (dk. 90+1 Doğan Erdoğan), Ullmann, Goiginger, Frieser (dk. 66 Jamnig), Tetteh (dk. 77 Otubanjo)
GOL: Dk. 6 Babel
SARI KARTLAR: Ramsebner, Ranftl (LASK Linz)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler