Beşiktaş ve Trabzonspor kazandı, Türk futbolu kabustan uyandı
Galatasaray yenilip, Olympiakos kazanınca Yunanistan Türkiye’ye geçilmişti. Beşiktaş ve Trabzonspor kazanıp üç Yunan takımı bir puan alınca 12’nci sıraya geri döndük.

Türkiye, UEFA sıralamasında kritik eşik 12’nci sıradan düşüp geri döndü.
Şampiyonlar Ligi maçlarında Galatasaray Borussia Dortmund’a yenilip Olympiakos Juventus’u yenince Türkiye UEFA sıralamasında Yunanistan’a geçilip kritik 12’nci basamaktan 13’üncülüğe gerilemişti. Avrupa Ligi’nde hem Beşiktaş, hem de Trabzonspor kazanıp, PAOK ve Asteras yenilip sadece Panathinaikos Yunanistan’a bir beraberlik getirince Türkiye 12’nci sıraya geri döndü.
Bu sezon sonunda oluşacak UEFA sıralaması Avrupa Kupaları’na 2016-17 sezonu katılımını belirleyecek. İlk 12’de kalamazsak 2015-16 lig şampiyonumuz 2016-17 Şampiyonlar Ligi’ne, kupa ön eleme oynayarak girme durumunda kalabilir. Kupa şampiyonumuz da Avrupa Ligi’ne direkt katılamaz.
Sıralamada 10-14 arasındaki ülkelerden sadece Çek Cumhuriyeti’nin toplayacağı puanların dörde; Belçika, İsviçre, Yunanistan ve Türkiye’nin puanlarının beşe bölünecek. Bunu ülkelerin o sezon Avrupa Kupaları’na kaç takımla katıldıkları belirliyor. Çek Cumhuriyeti, devam eden sadece bir takımıyla puan toplayacağından ciddi bir tehdit gibi durmuyor. Ancak Yunanistan ve Belçika’nın dörder takımı devam ediyor; İsviçre ve Türkiye’nin ise üçer takımı... Bu nedenle Galatasaray ve Trabzonspor’un Belçika temsilcileri Anderlecht ve Lokeren ile, Beşiktaş’ın da Yunanistan temsilcisi Asteras ile maçları büyük önem taşıyor. (Ntvspor)
UEFA sıralamsı
10.Belçika 32.200
11.İsviçre 30.975
12.Türkiye 30.600
13.Yunanistan 30.100
14.Çek Cum. 28.375

Spor Haberleri
-
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları!
-
Merih Demiral'lı Al Ahli, çeyrek final kapısını araladı!
-
PFDK'den, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a ceza!
-
Aston Villa, Belçika'da avantajı kaptı!
-
AXA Sigorta Kupa Voley Dörtlü Final programı belli oldu
-
Voleybolda KFC Kadınlar 1. Ligi yarı final etabı başladı
-
Arsenal Hollanda'da gol oldu yağdı!
-
Real Madrid derbiyi kazandı, avantajı kaptı!
-
Borussia Dortmund ile Lille yenişemedi!
-
Eczacıbaşı Dynavit, İtalya deplasmanında kayıp
En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Yılmaz Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonu
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı
-
Alaattin Köseler görevden uzaklaştırıldı!
-
Kayıp Mimar Ece Gürel'in eşyaları bulundu