‘Bilinçli öldürdü’

Değer Deniz’i öldüren Can Meşe’nin davranışlarını yönlendirme yeteneğinin gelişmiş olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 04:16
Abone Ol google-news

Hırsızlık yapmak amacıyla girdiği evde tecavüz ettiği müzisyen Değer Deniz’i öldüren Can Meşe’yle ilgili Adli Tıp Kurumu Meşe’nin olay tarihinde işlediği suçun fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını anlama, algılama ve bu fiille ilgili olarak davranışları yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğunu belirtti.

İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Değer Deniz’i öldürdüğü için 43 yıldan 58 yıla kadar hapsi istenen Can Meşe ile Deniz’in kardeşleri Amaç ve Orhan Deniz, annesi Ayşe Sevinç Sözer katıldı. Dava dosyasına giren raporda, Meşe’nin fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu kaydedildi. Duruşmada Orhan Deniz’in, Can Meşe’nin tutuklu bulunduğu Maltepe Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’na dilekçe yazarak Meşe’nin yaşının büyük olması nedeniyle büyükler cezaevine nakledilmesini talep ettiği kaydedildi. Mahkeme, dilekçenin savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı 19 Şubat 2016’ya erteledi.

‘Para verip gönderdim’

Duruşmada tanık olarak dinlenen Nail Galip Özdemir ise olay günü Meşe’nin dükkânına geldiğini belirterek, “Elinde klarnet vardı. Satmak istediğini söyledi. Şahsın durumunu beğenmedim. Klarnetin para etmeyeceğini söyledim. Buna rağmen gitmemekte ısrar etti. Bana her an bir şey yapabilir diye korktum. Çekindiğim için kendisine cebimde olan 40 lirayı verdim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler