Bill Gates'ten Paris Anlaşması itirafı

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, iklim kriziyle nasıl mücadele edileceğine dair yeni kitabında Paris Anlaşması'na özel jetiyle gittiğini itiraf ederken, ineklerden kaynaklanan metan gazı salınımının azaltılması için zengin ülkelerin yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 17.02.2021 - 16:33
Bill Gates'ten Paris Anlaşması itirafı
Abone Ol google-news

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates, iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik İklim Felaketi Nasıl Önlenir adlı kitabının hakkında yaptığı konuşmasında iklim krizini hedef alan Paris Anlaşması'na özel jetiyle gittiğini itiraf ederken, "gıdanın geleceği" olarak nitelendirdiği yapay et tüketimini yeniden gündeme getirdi.

"BÜYÜK EVLERİM VAR VE ÖZEL UÇAKLARLA SEYAHAT EDİYORUM"

Independent 'ın aktardığına göre, Gates söz konusu kitapta, şu ifadeleri kullandı:

"Fikir sahibi zengin bir adam olduğumu inkar edemem. Karbon izimin absürt biçimde yüksek olduğu doğru. Büyük evlerim var ve özel uçaklarla seyahat ediyorum. Aslına bakılırsa iklim konferansı için Paris'e giderken de bunlardan birini kullandım. Dolayısıyla, ben kimim ki çevre konusunda birilerine ders vereyim?"

2015'te Paris'te yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi içinde olan Paris Anlaşması, dönüm niteliğinde uluslararası bir metin olma özelliği taşıyor. Donald Trump'ın Kasım 2020'de ayrıldığı söz konusu anlaşmaya Joe Biden yönetimi şimdi tekrar katıldı.

"EN FAKİR 80 ÜLKENİN YAPAY ET TÜKETEBİLECEĞİNİ SANMIYORUM"

Gates ayrıca, metan gazı salınımının azaltılması için zengin ülkelerin gerçek et yerine yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini söyleyerek, "En fakir 80 ülkenin yapay et tüketebileceğini sanmıyorum. Tüm zengin ülkelerin yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Laboratuvarda hayvan hücrelerinden et üretmenin ekonomik olmayacağını belirten Gates, yapay etin tadına ise zamanla alışılabileceğini söyledi.

Gates, "Lezzet farkına zamanla alışılabilir. Üstelik zamanla etin tadının iyileştirileceğine yönelik iddialar da var" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler