Bir fotoğrafın ardındaki öykü

Tüm gazetelerde katliamın manşeti olan fotoğrafın içinden de Suruç çıktı. Öğretmen İzzettin Çevik, Ankara’daki patlamada hem 22 yaşındaki kızı Başak Sidar Çevik’i hem de kız kardeşi Nilgün Çevik’i kaybetti. Fotoğrafta sarıldığı eşi ise yaralı

Yayınlanma: 11.10.2015 - 23:19
Abone Ol google-news

Ankara katliamı ile Suruç katliamı arasında fotoğraf bağlantısı da ortaya çıktı. Tüm gazetelerde Ankara katliamının manşeti olan fotoğraf Suruç’ta öğretmenlik yapan İzzettin Çevik’e ait. Çevik katliamda kızını ve kız kardeşini kaybetti. Fotoğrafta sarıldığı eşini de yaralı olarak Ankara’da bırakan acılı öğretmen, kızı ve kız kardeşini uğurlamak için Suruç’un yolunu tuttu.

Sevginin fotoğrafı

Tüm dünyanın katliamı onun yüzünden tanıdığı gazetelerin katliamı en iyi anlattığı için manşete taşıdığı fotoğrafın içinden Suruç ve çok trajik bir öykü çıktı. Fotoğrafta, yanında bulunan kadına sarılarak acılı ve düşünceli bir yüzle bakan kişi bir öğretmen çıktı. Öğretmenin adı İzzettin Çevik. Üstelik, çok ilginç biçimde katliamın 20 Temmuz’daki Suruç katliamına benzetildiği yorumları arasında öğretmen Çevik Suruç’ta görev yapıyor. Suruç’ta özel eğitim öğretmeni.

İki acıyı biliyor muydu?

Öğretmen İzzettin Çevik, Türkiye’nin her yanından gelenlerle birlikte Barış Yürüyüşü için sabah saatlerinde Ankara Garı’ndaki toplanma yerine geldi. Yanında eşi Hatice Çevik, 22 yaşında üniversite öğrencisi kızı Başak Sidar Çevik ve kız kardeşi Nilgün Çevik bulunuyordu. Öğretmen İzzettin Çevik, ailesiyle birlikte HDP kortejinde yerini almıştı.

Bombalı katliamda kızı Başak Sidar ve kız kardeşi Nilgün’ü kaybetti. Manşet olan o fotoğraf, Çevik’in kızı ve kızkardeşini kaybettiği katliamın ardından çekildi. O sırada kızını ve kız kardeşini kaybettiğini öğrenip öğrenmediğini bilmiyoruz.

Eşi yaralı Ankara’da

O fotoğrafta sarıldığı kadın Çevik’in eşi Hatice Çevik. Çevik de yaralandı. Bu nedenle o fotoğrafın çekilmesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Çevik’in politik bir kimliği de bulunuyor. Hatice Çevik, HDP’nin 1 Kasım seçimlerinde Ankara 2. bölge milletvekili adayı. Baba, ağabey ve öğretmen İzzettin Çevik, o fotoğraftan sonra kızının ve kız kardeşinin cenazelerini adli tıptan alarak toprağa vermek için Suruç’a doğru yola çıktı. Ancak yaralı olduğu ve bir operasyon geçirmek zorunda olduğu için eşi Hatice Çevik’i Ankara’da bıraktı. Anne Hatice Çevik’in, kızı Başak Sidar Çevik’in katliamda yaşamını kaybettiğinden haberdar olmadığı belirtiliyor.

O manşetlere tepkisi

Kızı ve kız kardeşini toprağa vermek için Suruç yolunda olan öğretmen İzzettin Çevik’e telefonla ulaşmayı denedik. Ancak kendisi konuşmak istemedi. Yanında bulunan bir arkadaşı ile görüştük. Arkadaşına, “İzzettin öğretmen fotoğrafının tüm gazetelerde manşet olduğunu biliyor mu” sorusunu yönelttik. “Biliyor” yanıtı aldık. Arkadaşı aracılığıyla “manşetlere tepkisi ne oldu” sorumuza tek cümlelik yanıt iletti: “Acılarımızla mı manşet olacaktık...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler