Birleşik Metal-iş’ten Şükran Soner’e emek ödülü

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu, yeni inşa edilen rejimin emekçileri fakirleştirdiğini ve işsiz bıraktığını vurguladı.

Yayınlanma: 29.12.2019 - 02:00
Abone Ol google-news

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika olarak çalışma yaşamıyla sınırlı olmayan, toplumun yaşadığı tüm sorunların çözümü için verilmesi gereken mücadelenin sorumluluğunu da taşıdıklarını söyledi.

DİSK’e Bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın dün başlayan 20. Genel Kurulu’nda konuşan Serdaroğlu, Türkiye’de yeni inşa edilen rejimin emekçileri kutuplaştırdığını, fakirleştirdiğini ve işsiz bıraktığını anlattı. Serdaroğlu şöyle devam etti: 

“Hayatımızı pahalılaştırdı, borçlandırdı. Yüksek faize, sahte enflasyona, düşük rakamlı sözleşmelere mahkûm etti. Kamu çalışanlarını kararnamelerle işsiz bıraktı. Grevlerimizi yasakladı. İşsizlik paramız iç edildi. Kıdem tazminatımıza göz koyuldu. Hukuk sistemi, medya, güvenlik güçleri, sermaye, hepsi teslim alındı... Biz emekçiler biliyoruz ki; sermayenin ve işbirlikçilerinin saldırıları, ancak emek mücadelesiyle durdurulabilir. Paranın, rantın, kâr hırsının, gözü kara vahşetine dur demeliyiz.”  

SONER’E EMEK ÖDÜLÜ

Genel kurulda Emek Ödülleri” de sahiplerine verildi. Bu kapsamda Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner’e işçi sınıfına verdiği desteklerden dolayı ödül verildi. Soner adına ödülü gazetemiz muhabiri Hazal Ocak aldı. Diğer ödül alanlar arasında gazeteci Celal Toprak, Prof. Dr. Peri Meram Arbak, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yazar-belgeselci Zafer Aydın, karikatürist Canol Kocagöz de yer aldı. Genel kurulda ayrıca, halk müziği sanatçısı Hasan Karayol müzik dinletisi yaparken, oyuncu Müfit Can Saçıntı da metal işçilerine küçük bir gösteri sundu. Yönetim organlarına seçim bugün yapılacak.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler