‘Biz ne yaptığımızı biliyoruz’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacılar için, “Kaçak göçe de müsaade etmemiz elbette ki mümkün değildir. Dün de aynısını yapıyorduk, bugün de aynısını yapmaya devam edeceğiz. Herkes emin olsun ki Türkiye felaket senaryolarına teslim olmayacaktır” dedi.

Yayınlanma: 27.07.2019 - 19:52
Abone Ol google-news

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi sınırları içinde bulunan Sis Dağı’nın zirvesinde 200’üncü Sis Dağı Şenliği’ne katılan Soylu, burada yaptığı konuşmada İstanbul’daki sığınmacı sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Birilerinin bu sorundan siyasi rant elde etmek için gelişigüzel konuşmalar ortaya koyduğunu, iftiralar, fitneler ürettiğini” ileri süren Soylu, “Herkes müsterih olsun, biz ne yaptığımızı biliyoruz. Millet olarak nasıl misafirperver olduğumuzu biliyoruz. Biz bu ülkede, dünyada bir daha Aylan bebek fotoğraflarının yaşanmasına müsaade etmeyiz. Ensar çizgisinden sapmayız, yasal yollardan gelmiş hiçbir muhacirin de sınır dışı edilmesine müsaade etmeyiz, böyle bir şeyi de kabul etmeyiz. Ancak kaçak göçe de müsaade etmemiz elbette ki mümkün değildir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler