Bu kez çözemedi

Başbakan Erdoğan, grup toplantısına katılmayan Arınç’a üstü örtülü mesaj verdi.

Yayınlanma: 12.11.2013 - 22:27
Abone Ol google-news

 

“Kızlı-erkekli” tartışmasında kendisine karşı çıkış yaptıktan sonra bir daha görüşmediği Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a üstü örtülü mesaj veren Başbakan Tayyip Erdoğan,muhafazakâr kimlikten vazgeçmeyeceklerini, omurgasız olmayacaklarını söyledi. “Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün” diyen Erdoğan, bazı çevrelerin partide bölünme için dua ettiğini belirterek “Bu dava içindeki hiçbir kardeşim, inanıyorum ki pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecek. Yanlış anlama, anlaşılmalar olabilir. Kardeşlik hukuku içinde meseleleri aramızda konuşur çözeriz” dedi.

 

AKP’nin dünkü grup toplantısına, öğrenci evleri tartışması nedeniyle Başbakan Erdoğan ile kriz yaşayan Başbakan Yardımcısı Arınç’ın katılmaması dikkat çekti. Bazı milletvekillerinin toplantı sırasında grup salonu yerine kuliste oturması “Başbakan’a tepki mi var?” yorumlarına neden oldu. Erdoğan, konuşmasında özetle şu görüşleri dile getirdi:

 

Sözümüzün arkasındayız: Omurgalı olacaksın omurgalı, omurgasızsan bir şey olmaz. Rüzgâr önündeki yaprak gibi sallanandan bir şey olmaz. Milletin çirkin gördüğünü, kötü gördüğünü biz de çirkin ve kötü görürüz. Anayasa ve yasa çerçevesinde milletin bize verdiği yetkiyi kullanır, programımız dahilinde ne gerekiyorsa onu yaparız. Bir adım atarken “Sermaye, medya ne der, medya bu konuda ne yazacak?” diye çekinmeyiz, istikametimizi değiştirmeyiz. Türkiye için nasıl bir gelecek tasavvur ediyorsak hiç çekinmeden, korkmadan, tereddüt etmeden çıkar onu söyleriz. Aman şu bizim aleyhimizde yazacak varsın yazsın, şunlar tavır alacak varsın alsın. Arkamızda millet olduğu müddetçe korkmayacağız, çekinmeyeceğiz. Eğer korkarsak, çekinirsek o milletin emanetine ihanet etmiş oluruz. Milletin değil, şunların bunların ne dediğine bakan daha en baştan bu davayı kaybetmiştir.

 

Her alanda tercih koyduk: Okulda çocuğun Kuranıkerim mi öğrensin istiyorsun, kardeşim orada seçmeli. Öğrenmesini istemiyorsan da seçmezsin. Farklı dil ve lehçeleri öğrenmek mi istiyorsun, tercihini ona göre yaparsın. Kamuya, Meclis’e ister başörtülü gelirsin ister başı açık gelirsin. Senin 200 yıldır sahip olduğun haklara şimdi bu milletin tamamı kavuşuyorsa, bu senin yaşam tarzına müdahale değildir, bu eşitliktir, özgürlüktür.

 

Muhafazakâr kimlikten vazgeçmeyiz: Birileri hazmetmiyor diye muhafazakâr ve demokrat kimliğimizden vazgeçmeyiz. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Muhafazakâr bir parti olarak her meselede görüşümüz, hedefimiz vardır. Ama hükümet olarak anayasa ve yasalar ne derse, yani sonunda millet ne derse biz sadece onu yaparız.

 

Arınç’a mesaj: AKP ile sandıkta yarışamayacağını anlayanlar, çok farklı temenniler içine girmiş durumdalar. Bu çevreler kendi ikballerini sadece AKP’nin zaafiyetinde görecek kadar zavallılar. Partide nifak oluşsun, çatırdasın, bölünsün, zayıflasın diye dua ediyor, bundan da medet umuyorlar. AKP hiçbir zaman bunların temennilerine fırsat tanımayacak, bu hareket, dava ve parti içindeki hiçbir kardeşim, inanıyorum ki pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecek.

 

Yanlış anlama olabilir, kardeşlik hukuku içinde çözeceğiz: Bu kadro içinde zaman zaman farklı yaklaşımlar olabilir. Yanlış anlamalar, yanlış anlaşılmalar olabilir. Dava arkadaşlığının, kardeşlik hukukunun bir gereği olarak biz meselelerimizi aramızda konuşur ve çözüme kavuştururuz. 2001’den bugüne kadar hep böyle yaptık. Her meseleyi, mümkün olduğunca kendi aramızda konuştuk. Kardeşlik hukuku çerçevesinde kendi aramızda çözdük. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bundan sonra da aramızdaki meseleleri kendi aramızda konuşacak, kendi aramızda çözüm yoluna koyacağız, koyarız. Pusuda bekleyenlere asla fırsat tanımayacağız, ellerini ovuşturanlara asla imkân vermeyeceğiz. Her bir arkadaşımın, teşkilatımızın her kademesindeki kardeşimin böyle bir mesuliyet ile hareket edeceğine, düşmanı sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum.

 

CHP’ye Sarıgül mesajı: Bir taraftan yolsuzluk dosyası ile ihraç edeceksin, ondan sonra da cankurtaran simidi gibi ona yapışacaksın. Biz çıkar birliği değil dava ve kader ortaklığı yapmış, birbirine kardeşçe kenetlenmiş bir kadroyuz. Eğer hiçbir siyasi partinin tüzüğünde 3 dönem gibi bir karar alma cesareti yoksa, bu dünya siyasetinde bir ilktir.

 

 

 

‘Gavat’ diyen Coş’a sahip çıktı: Yedirtmeyiz

 

 

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un bir yurttaşa “gavat” dediğini anımsatması üzerine, “Arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyoruz. Ancak arkadaşımıza yapılan oradaki tavırları da niçin bu medya eleştirmez? Hükümet istifa, Allah belanı versin gibi hakaretler de valiye yapıldı. O da bir insan. Kalkıp böyle bir şey yaptı. İçişleri Bakanı’na gerekli talimatı verdim, gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar bu tür birçok provokatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler