'Bu milletin a... koyacağız' diyen işadamı konuştu

İnternete düşen Yolsuzluk tapelerinde ismi geçen ve 'Bu milletin a... koyacağız' diyerek büyük tepki çeken İşadamı Mehmet Cengiz Star gazetesine konuştu.

Yayınlanma: 17.02.2014 - 09:33
Abone Ol google-news

Yolsuzluk ve rüşvet operasyounun 2. dalgası olan 25 Aralık'ta gözaltına alınan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz hükümete yakınlığı ile bilinen Star gazetesine konuştu. Mehmet Cengiz'in röportajında sorulan soruların yolsuzlukla ilgili olmaması ise dikkat çekti.

Cengiz, küfürlü konuşmalarının yer aldığı tapelere ilişkin, "O cümlelere baktığımızda elbette çok da hoşuma giden şeyler değil. Bunu hazırlayan ön yargılı kişilerin bile fezlekede ‘rakip firmaları kastetmektedir’ dedikleri bir konuşmayı diğerine ekleyerek, millete yönelik bir hakaret olarak sunmaları şahsımı kamuoyu önünde itibarsızlaştırma, hedef gösterme faaliyetinin bir parçasıdır" dedi.

“O savcının adliye önünde bildiri okurken ki öfke ve kinini gördüm" diyen Cengiz, "O öfkeye baktığımda bu olanlara çok şaşırmıyorum. Bize ilişkin fezlekenin Emniyette örneği yok. Savcı bu dosyaların içeriğini rüyasında mı gördü” ifadesini kullandı.

100 MİLYAR LİRALIK İŞ

Sabah-Atv için kurulan para havuzunu organize ettiği iddia edilen Mehmet Cengiz'in son 10 yılda 100 miyar liralık ihale aldığı iddia edilmişti.

Sabah ve Atv Yolsuzluk Fezlekesi’nde yer alan ve mahkeme kararı ile elde edilen ses kayıtlarıda, “Milletin ....na koyacağız” dediği öne sürülen Mehmet Cengiz'in son 10 yılda 28 ayrı kamu ihalesi kazandığı medyaya yansımıştı.

O SAVCI GİTTİ, DAVETİYEYLE İFADEYE ÇAĞIRILDI

TMK 10’la yetkili Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dönemin soruşturma savcısı Muammer Akkaş 25 Aralık 2013’de operasyon talimatı vermiş ancak bu talimat emniyet tarafından yerine getirilmemişti. Akkaş’ın, soruşturma kapsamında gözaltına alınmasını istediği 41 kişi arasında Mehmet Cengiz’in ismi de yer almıştı. Akkaş’ın soruşturmadan alınmasının ardından soruşturma savcısı olarak görevlendirilen 4 savcı ise gözaltı kararı yerine şüphelileri davetiye usulü ile ifadeye çağırmıştı.

Bu kapsamda avukatları ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Mehmet Cengiz soruşturmayı yürüten 4 savcıya yaklaşık 1 saat ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler