"Büyük bir patlama sesi duyduk"
Hatay'ın güneybatısında Türk askeri uçağının düşürüldüğü Suriye'nin Lazkiye kentine en yakın Türk köyü olan Denizgören köyü sakinleri, dün önce uçak sesi, ardından patlama sesi duyduklarını iddia etti.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı, Suriye sınırına çok yakın bir noktada yer alan Denizgören köyü sakinlerinden Mehmet Doğru, yaptığı açıklamada, dün Türkiye'den Suriye tarafına doğru giden bir uçağın sesini duyduğunu söyledi.
Havanın sisli olması nedeniyle uçağı göremediğini belirten Doğru, ''Sadece uçak sesi duydum. Sesin gelmesinden birkaç dakika sonra Suriye tarafından bomba ve patlama sesleri duydum'' diye konuştu.
Olay anında tarlada çalıştığını ifade eden Ali Kekeç ise tarladan köye döndüğü sırada uçak sesi duyduğunu, hemen ardından 8-10 adet top sesi işittiğini iddia etti.
Denizgören köyü muhtarı Sinan Doğru da ''Dün cuma namazı sırasında uçak sesini duydum. Uçağın Lazkiye tarafına geçişinin ardından patlama sesleri geldi. Bu ses hafif bir patlama sesi değildi. Büyük bir patlama duydum. Anormal bir durum olduğunu hissettik ama köyde cep telefonları çekmediğinden, ev telefonu da olmadığından kimseye bilgi veremedik. Hemen ardından televizyondan uçak düştüğü haberini aldık'' diye konuştu.
Doğru, sabah denizde arama yapan gemileri gördüklerini kaydetti.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!