Büyük ödül ‘Emsalsiz İhanet’e

Hazal Ocak, İstanbul’da boyutu 240 milyar lirayı bulan rant oyunlarını ortaya koyduğu “Emsalsiz İhanet” başlıklı haber dizisiyle birincilik ödülünü kazandı.

Yayınlanma: 29.08.2019 - 08:19
Büyük ödül ‘Emsalsiz İhanet’e
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Gazetemiz çevre ve kent muhabiri Hazal Ocak, İstanbul’da boyutu 240 milyar lirayı bulan rant oyunlarını ortaya koyduğu “Emsalsiz İhanet” başlıklı haber dizisiyle birincilik ödülünü kazandı. Avrupa Birliği desteğiyle, Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağı (BIRN) ile Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği ve Batı Balkanlar ile Türkiye’de nitelikli araştırmacı gazeteciliği desteklemeyi amaçlayan “AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” töreni, Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi’nde yapıldı. Gazetemiz muhabiri Hazal Ocak, ödülünü AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’den aldı. 

Ocak, “Gazetem Cumhuriyet 96 yaşında. Tam 96 yıldır aydınlanma yolunda mücadele ediyor ve bu uğurda bedel ödüyor. Yazarları öldürüldü, çalışanları cezaevine atıldı. Bu ödülü gazetem Cumhuriyet ve daima muhabirin ve haberin arkasında duran Genel Yayın Yönetmenimiz Aykut Küçükkaya adına alıyorum” dedi.

“Türkiye’nin utanç listesi” haberiyle ikinci olan Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe’ye ödülünü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin verdi. “Otopsiden çıkan gerçek” haberiyle üçüncü olan Hürriyet gazetesi muhabiri Fevzi Kızılkoyun’un ödülünü ise BIRN’den Hatidza Gusic sundu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler