Can Yayınları’ndan e-kitap atağı

Koronavirüs salgınında yeni arayışlara giden Can Yayınları bu ayki yeni kitaplarını e-kitap formatında okuyucuyla buluşturuyor.

Yayınlanma: 27.04.2020 - 13:02
Can Yayınları’ndan e-kitap atağı
Abone Ol google-news

Can Yayınları’nın yeni çıkan ve e-kitap formatında okuyucuya sunulan kitapları şunlar: Deniz Gezgin’den “YerKuşAğı”, Oscar Wilde’dan “Yalnız Sıkıcı İnsanlar Kahvaltıda Parıldar”, D.H. Lawrence’dan “Tilki” ve Charles Darwin’den “Lapa Lapa Kelebek Yağıyordu”.

“YerKuşAğı” - Deniz Gezgin

İlk romanı “Ahraz”la adından söz ettiren Deniz Gezgin “YerKuşAğı”nda hayvanların, doğanın, taşın, toprağın dilinden konuşuyor. Moy isimli bir kız çocuğu, insanın yaraladığı bir kuş Şuri, hayvan mı bitki mi insan mı belli olmayan bir yaratık Hagrin ve munçak türü bir geyiğin birbirlerini bulmalarını, birbirlerine tutunmalarını anlatıyor. Daha sonra tuzla tenlerindeki beşerden arınan bu varlıklar yer kavgasından uzak, kendilerince yaşamak için bilinmeyen bir diyara, ancak ve ancak farklı olanların geçebileceği bir eşiğe, yani yokyere doğru zorlu bir yolculuğa çıkıyorlar.

“Tilki” - D.H. Lawrence

Birinci Dünya Savaşı sonrasında bir İngiliz köyünde, Nellie ve Jill adlı iki genç kadın, yaşadıkları çiftliği idare etmeye çalışmaktadır. Soğuk kış ayları beraberinde hastalık ve yiyecek sıkıntısını da getirecektir. Bu çaresiz bekleyiş sırasında bir tilki çiftliğe dadanır ve tavukları kaçırmaya başlar. Düzenlerini bozan bu hayvanı öldürme çabaları sonuçsuz kalır ve tam o sırada, savaştan dönen genç bir asker kapılarında belirir…

“Lapa Lapa Kelebek Yağıyordu” - Charles Darwin

Charles Darwin’in Patagonya, Tierra del Fuego ve Macellan  Boğazı'ndaki  deneyimlerinden sahneleri, bu yerlerin doğasına, canlılarına ve yerlilerine dair çok özel gözlemlerini içeren bir seçkiyi içeren kitap Darwin'in parlak bir biliminsanı olmanın yanı sıra, ne kadar iyi bir kaleminin olduğunu da gösteriyor.

“Yalnız Sıkıcı İnsanlar Kahvaltıda Parıldar” - Oscar Wilde

Oscar Wilde’dan sanata, hayata, aşka dair düşüncelerinin yanı sıra gözlemlerine dayalı toplumsal yorumlarının yer aldığı aforizmalardan oluşan eğlenceli bir derleme.  



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler