Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı

Süper Lig'in 40. haftasında Beşiktaş, Galatasaray'a mağlup olurken Fenerbahçe, Ankara'da son dakikada gelen golle kazandı.

Yayınlanma: 08.05.2021 - 19:11
Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı
Abone Ol google-news

Süper Lig'in 40. haftasındaki kritik derbide kazanan Galatasaray oldu. Sarı- kırmızılı ekip aldığı galibiyetle puanını 78'a yükseltirken Beşiktaş 81 puanda kaldı. İkinci sıradaki Fenerbahçe ise son dakikada bulduğu golle Ankaragücü'nü mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı.

ZİRVE YARIŞI KARIŞTI

Ligde zirve yarışını yakından ilgilendiren derbide Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti. Karşılaşmada ilk golü Ryan Babel kaydederken sarı-kırmızılı ekibin diğer golleri Radamel Falcao ve Arda Turan'dan geldi. Beşiktaş'ın tek golünü ise Rachid Ghezzal kaydetti. Galatasaray Süper Lig'de salı günü Denizlispor'a konuk olurken Beşiktaş sahasında Karagümrük ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı takım aldığı galibiyetle puanı 78'a yükseltip Beşiktaş ile puan farkını üçe indirdi. Sahadan mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş ise 81 puanda kaldı.

FENERBAHÇE UZATMADA KAZANDI

Süper Lig'de şampiyonluk ve küme düşme hattını ilgilendiren maçta ise Fenerbahçe uzatma dakikalarında gelen golle kazandı. Rakiplerinin karşılaştığı haftada hata yapmayan Fenerbahçe, Ankaragücü'nü Ozan Tufan ve Enner Valencia'nın golleriyle mağlup etti. Ev sahibi Ankaragücü'nün tek golü Alper Potuk'tan geldi. Gelecek hafta Fenerbahçe sahasında Sivasspor'u konuk ederken Ankaragücü İstanbul'da Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe aldığı galibiyetle puanını 79'a yükseltirken Ankaragücü 38 puanda kaldı. 

TRABZONSPOR SERİYİ 10 MAÇA ÇIKARDI

Oynadığı son dokuz maçta mağlup olmayan Trabzonspor sahasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederek seriyi 10 maça çıkardı. Trabzonspor'un gollerini Anthony Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür kaydederken konuk ekibin golü Amilton'dan geldi. Aldığı galibiyetle puanını 67'ye yükselten Trabzonspor ligi dördüncü sırada bitirmeyi garantiledi. Ligde altı maçtır galibiyet alamayan Antalyaspor ise 43 puanda kaldı. Ligin son haftasını bay geçecek bordo-Mavili ekip hafta içinde Konyaspor'a konuk olacak ve sezonu kapatacak. Antalyaspor'a ise hafta içi fikstürünü bay geçerken son hafta Konyaspor ile karşılaşacak.

ERZURUMSPOR VE GENÇLERBİRLİĞİ MUCİZELERE KALDI

Ligde küme düşme hattında bulunan takımlardan biri olan Erzurumspor sahasında Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup oldu. Maçtaki tek gol Kevin Varga'dan geldi. Kasımpaşa'da Derrick Luckassen 67. dakikada ikinci sarı karttan, Erzurumspor'da ise Hasan Hatipoğlu 88. dakikada kırmızı kart gördü. Ligin son haftasını bay geçecek Erzurumspor, hafta içinde Alanyaspor'a konuk olacak. 37 puandaki Erzurumspor Alanyaspor'u mağlup edip rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Aldığı galibiyetle ligde kalma adına büyük bir adım atan Kasımpaşa ise hafta içinde Ankaragücü'nü ağırlayacak. İstanbul ekibi ligin son haftasında Sivasspor'a konuk olacak.

Deplasmanda Karagümrük'e konuk olan Gençlerbirliği, rakibine farklı mağlup oldu. Karagümrük 3 puanı 5 golle alırken goller Ervin Zukanovic, Fabio Borini, Alassane Ndao ve Jeremain Lens'ten geldi. Konuk ekibin golünü ise uzatma dakikalarında İlker Karakaş kaydetti. Aldığı mağlubiyetle 35 puanda kalan Gençlerbirliği hafta içi sahasında Göztepe'yi ağırlayacak ve son hafta Trabzonspor'a konuk olacak. Başkent ekibi ligde kalabilmek için kalan maçlarını kazanıp rakiplerinin alacağı sonuçları bekleyecek. Puanını 54'e yükselten Karagümrük, hafta içinde lider Beşiktaş'a konuk olurken ligi sahasında ağırlayacağı Denizlispor maçı ile kapatacak.

SONUÇLAR

Erzurumspor 0 - 1 - Kasımpaşa | 67' Kevin Varga

Çaykur Rizespor 0 - 4 Yeni Malatyaspor | 6' Adem Büyük, 24' Teenage Hadebe, 80' Moryke Fofana, 90+1' Kubilay Kanatsızkuş

Galatasaray 3 - 1 Beşiktaş  | 13' Ryan Babel, 45+1 Radamel Falcao, 77' Arda Turan - 42' Rachid Ghezzal

Göztepe 0 - 1 Konyaspor | 66' Marko Jevtovic

Hatayspor 1 - 0 Denizlispor | 68' Aaron Boupendza

Karagümrük 5 - 1 Gençlerbirliği | 8' Ervin Zukanovic, 17' Fabio Borini, 60' 76' Alassane Ndao, 88' Jeremain Lens - 90+ 3' İlker Karakaş

Kayserispor 0 - 0 Gaziantep FK

MKE Ankaragücü 1 - 2 Fenerbahçe | 3' Alper Potuk - 42' Ozan Tufan, 90+6 Enner Valencia

Sivasspor 0 - 0 Başakşehir 

Trabzonspor 2 - 1 Antalyaspor | 13' Anthony Nwakaeme, 49' Abdülkadir Ömür - 67' Amilton


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler