Çavuşoğlu'dan Mısır açıklaması: Aramızda anlaşma imzalayabiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İlişkilerimizin seyrine göre biz de Mısır'la deniz yetki alanlarını müzakere ederek bir anlaşma imzalayabiliriz" dedi.

Yayınlanma: 03.03.2021 - 14:21
Çavuşoğlu'dan Mısır açıklaması: Aramızda anlaşma imzalayabiliriz
Abone Ol google-news

Gürcistanlı mevkidaşı Davit Zalkaliani ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Türkiye ve Mısır'ın Doğu Akdeniz'de en uzun karası ve sınırları olan iki ülke olduğuna dikkat çekerek, "İlişkilerimizin seyrine göre biz de Mısır'la deniz yetki alanlarını müzakere ederek bir anlaşma imzalayabiliriz" dedi.

Mısır'ın Türkiye'nin kıta sahanlığının içine girmeden kendi kıta sahanlığı içinde sismik araştırma ve faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Çavuşoğlu, "Mısır, bizim kıta sahanlığımıza saygı göstermeye devam ediyor, biz bunu olumlu karşılıyoruz" diye konuştu.

Yunan medyasında geçtiğimiz günlerde, "Mısır'ın Türkiye'yle anlaşmaya vardığına" dair haberler yer almıştı.

"AB VE AVRUPA KONSEYİ İLE İLİŞKİLERİMİZE KATKI SAĞLAYACAK"

Çavuşoğlu, İnsan Hakları Eylem Planı'nın amacının, vatandaşların hak ve özgürlük alanlarını genişletmek ve insan hakları konusunda bugüne kadar uygulamada yer alan aksaklıkları gidermek olduğunu belirterek, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Yargı bağımsızlığı, yargının tarafsızlığı ve hukukun üstünlüğünü daha da güçlü bir şekilde tesis etmeyi amaçlıyor. Bu reform sürecinde biz de tüm referans belgelerini sağladık, ilettik. Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Birleşmiş Milletler, AB gibi, yine kendi Anayasa Mahkememiz gibi önemli uluslararası kurumların tüm referansları dikkate alındı.

Bu süreçte özellikle Avrupa Konseyi ve AB ile de danışmalarda bulunduk. İster istemez, biraz önce söylediğim gibi, temel hak ve özgürlükler alanını genişletirken, AB ve Avrupa Konseyi gibi kurumlarla ilişkilerimize de katkı sağlayacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler