Cephanelik gibi araç fünye ile patlatıldı

Batman'da bu sabaha kaşı polisin takibi sonucu kimliği belirsiz kişilerin terk ettiği otomobildeki patlayıcı, kontrollü olarak infilak ettirildi. Otomobil kullanılmaz hale gelirken, içinde çeşitli silah ve mühimmat da bulundu.

Yayınlanma: 27.08.2015 - 11:42
Abone Ol google-news

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri aldıkları ihbar üzerine içinde iki kişi bulunan bir otomobili zırhlı araçla takibe aldı. Batman'ın Yeşiltepe mahallesi ile Balpınar beldesi arasından geçen İluh Deresi bitişiğindeki mısır tarlasının kenarına saat 03.00 sıralarında park eden özel otomobilden inen iki kişi mısır tarlalarına girerek kaçarken polis otomobilde inceleme başlattı.

Araçta bomba olduğunun tespit edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve bomba imha ekibi çağrıldı. Otomobildeki bombaların uzaktan kumandalı olabileceği ihtimaline karşılık bölgeye ayrıca sinyal kesici Jammer aracı bırakıldı. Bomba imha uzmanlarının detaylı çalışmalarından sonra otomobildeki patlayıcı fünye ile 3 kez peş peşe infilak ettirildi.

Patlama nedeniyle kullanılmaz hale gelen otomobilde Biksi marka silah, 3 Kalaşnikof tüfek ve 1 M16 otomatik silah ve bu silahlara ait mermiler bulundu.Olayla ilgili bölgede yapılan operasyonda şüpheli bir kişi gözaltına alındı. Batman'da 14 Ağustos 2015 tarihinde şehirlerarası otogar yakınında yine bomba yüklü bir otomobil bulunarak, patlayıcılar imha edilmişti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon