Çevrecilerden orkinos çiftliğine karşı eylem kararı

İzmir’in Seferihisar ve Urla ilçelerinde deniz kirliliği yaratacak olan orkinos çiftliğine karşı çıkan çevreciler yarın eylem yapacak.

Yayınlanma: 06.09.2019 - 15:27
Abone Ol google-news

Sığacık Körfezi’nde yapılması planlanan çiftlik, çevrecilerin açtığı davalar sonra iptal edilmişti. Başaranlar Su Ürünleri Şirketi, bu kez ÇED alacağı alan üzerinde değişiklik yaparak tesisi Sığacık Körfezi’nden Urla Demirci Köyü bölgesi olarak göstermişti. Orkinos çiftliğinin Urla’ya yapılması kararı ardından bölge sakinleri dava açtı. Dava süreci devam ederken, Urla ve Seferihisar belediye başkanları, çevreciler ve köylüler eylem kararı aldı.

Bugün saat 12:00’de Urla Demircili Sahili’nde toplanacak yüzlerce yurttaş orkinos çiftliklerine ‘hayır’ diye haykıracak. Urla'daki ikinci etkinliğin bir çevre eylemi olduğunun altını çizen Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, "İlçemizin doğasını, denizini, yeşilini korumak adına 7 Eylül Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Seferihisar Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin'in yanı sıra vatandaşlarımızın da katılımlarıyla Demircili'de 'Orkinos Çiftliklerine Hayır' eylemi yapacağız. Çünkü biz çocuklarımıza, torunlarımıza temiz bur Urla, temiz bir deniz bırakmak istiyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler