Charles’tan ‘barış adımı’

Britanya Veliaht Prensi Charles, İrlanda’nın bağımsızlığı için mücadele etmiş IRA’nın siyasi kolu Sinn Fein’in lideri Gerry Adams ile görüştü.

Yayınlanma: 20.05.2015 - 05:36
Abone Ol google-news

Britanya veliaht Prensi Charles, İrlanda’nın bağımsızlığı için savaşmış IRA’nın siyasi kolu Sinn Fein’in lideriyle İrlanda’da görüşen ilk kraliyet üyesi oldu. Prens Charles 4 günlük ziyaretinde büyük dayısı Lord Louis Mountbatten’ın 1979’da IRA tarafından öldürüldüğü Mullaghmore köyü ziyaretini programında Sinn Fein lideri Garry Adams’la buluşmasından sonraya koydu. Dün Galway Üniversitesi’ndeki resepsiyonda kendisini selamlayan Adams ile tokalaşıp sohbet etti. Görüşme öncesi “Britanya kraliyet ailesiyle ortak yanları olmadığını” söylese de “Birleşik İrlanda için bunu kucaklamak ve dost olmak bir görevdir” diyen Adams, daha sonra “Sürecin özellikle acı çekmişler, yakınlarını kaybetmişler açısından daha ileri götürülmesi gereğini konuştuklarını” kaydetti.

2. Elizabeth’in 2012’de Kuzey İrlanda’da eski IRA komutanı Martin McGuinness’le görüşüp el sıkışması tarihi bir gelişme olmuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler