CHP belediyeler için ‘proje uzmanları’ yetiştirecek

CHP'de başta büyükşehirler olmak üzere belediyelerde proje geliştirme kabiliyetinin artırılması, ulusal ve uluslararası hibe programlarına başvuru süreçlerinin etkili yönetilmesi amacıyla harekete geçildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un koordinasyonunda, belediye personeline 12 hafta sürecek “proje uzmanlığı” eğitimi verilmesi kararlaştırıldı. Ucuz polemiklere ve çılgın projelere ayrılacak vakit olmadığını kaydeden CHP'li Torun, "Yerel yönetimlerde her alanda uzman personel yetiştirmenin öneminin farkında olarak eğitim projemizi de hayata geçiriyoruz" dedi.

Yayınlanma: 15.11.2020 - 02:00
CHP belediyeler için ‘proje uzmanları’ yetiştirecek
Abone Ol google-news


CHP'de 11 büyükşehir başta olmak üzere, nüfusun çoğunluğunu oluşturan bir bölgede yerel yönetim hizmetleri sürdürülürken; belediyelerin hizmet performansının artırılması için yeni bir projeyi için çalışmalara başlandı. Belediyelerin proje geliştirme kabiliyetinin artırılması, ulusal ve uluslararası hibe programlarına başvuru sürecinin etkili yönetilmesi amacıyla yeni bir süreç başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un koordinasyonunda başlatılan çalışma kapsamında, belediye personeline, “proje uzmanlığı” eğitimi verilecek.

12 HAFTALIK EĞİTİM VERİLECEK

12 hafta sürecek eğitim çalışmaları kapsamında, belediye personeline, alanında uzman kişiler tarafından, hem kuramsal hem de pratik eğitim imkanı sunulacak. Her belediyeden bir personelin kabul edileceği eğitim projesini başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek. 12 modülden oluşacak eğitim kapsamında, “çağrı analizi ve rehber okuma”, “sorun analizi ve stratejik yaklaşım”, “hedef kitle ve paydaş analizi”, “planlama” ve “bütçeleme” gibi konu başlıklarında eğitim süreci işletilecek.

'PROJE UZMANLARI DESTEK OLACAK'

Projeye ilişkin duyuru yazısı Torun’un imzasıyla tüm belediye başkanlıklarına gönderildi. Torun, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Belediyelerimizin başarılı faaliyetlerini ve hizmet kapasitesini artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde her alanda uzman personel yetiştirmenin öneminin farkında olarak eğitim projemizi de hayata geçiriyoruz. 3 ayın sonunda belediyelerimizde yetişen proje uzmanı arkadaşlarımız, sadece kendi belediyelerine değil, diğer belediyelerimize de destek olacaktır. Son yerel seçimlerde, milletimizin bize duyduğu güvenin gereği olarak, içinde bulunduğumuz bu tarihi süreçte başarılı olmak bizim için zorunluluktur. Tüm belediye başkanlarımız, yerel seçimlerin ardından geçen sürede karşılarına çıkan her sorunu, halkla birlikte, dayanışmayla aşmıştır, aşmaya da devam etmektedir. Bizim siyasette ucuz polemiklere, vatandaşı kandıran çılgın projelere ayıracak vaktimiz yoktur. Yoksulluğa mahkum edilen milletimizin yereldeki sorunlarını önceleyerek, birer birer çözüyoruz, çözmeye de devam edeceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler