CHP, füze kalkanının kurulacağı köyde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kürecik köyüne erken uyarı radar sistemi kurulmasının TBMM'nin kararıyla mümkün olabileceğini belirterek, ''Bu nedenle, bu sorunu meclisin gündemine bir genel görüşme ile getireceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 23.09.2011 - 15:46
Abone Ol google-news

Tanrıkulu, füze kalkanının kurulacağı Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik köyünde çevre köylerin muhtarları ile bir araya geldi.

Türkiye'de devrimci mücadelenin önemli bir mekanı olan Kürecik'te bulunmanın kendisi için bir şeref olduğunu belirten Tanrıkulu, ''Biz dünyaya sol değerlerden bakan insanlarız. Partimiz sosyal demokrat bir parti. Bu nedenle sadece Türkiye'de değil bütün dünyada savaşa ve savaşın bütün araçlarına karşıyız. Bugün burada Kürecik'te Ortadoğu'da yeni bir savaş hazırlığının simgesi olan füze kalkanı sistemi yerleştirilmeye çalışılıyor. Ve bu Kürecik halkının Malatya halkının ve Türkiye halklarının istememesine rağmen yapılmaya çalışılıyor'' dedi.

Bu sorunun Kürecik halkının sorunu olmadığını bildiren Tanrıkulu, ''Bu sorun Malatya halkının sorunu değil Türkiye'nin sorunudur. Hatta bütün dünyada barış isteyen bütün insanların sorunudur. Dolayısıyla biz CHP olarak bu duyarlılığı tüm Türkiye'ye taşıyacağız. Ortadoğu'da yeni bir savaşın aracı olan bu tesislerin burada olmaması için mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

Bu konuda öncelikli görevin Kürecik halkına düştüğünü anlatan Tanrıkulu, şunları söyledi:
''Duyarlı insanlarsınız. Sizin bu duyarlılığınız bütün Türkiye'de öncü bir hareketi başlatacaktır. CHP olarak bütün örgütlerimizle, milletvekillerimizle sizlerle beraber olacağız. Bu tesislerin burada konuşlandırılmaması için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye çalışacağız.''

Erken uyarı radar sisteminin Kürecik'e kurulmasının TBMM'nin onayına bağlı olduğuna dikkati çeken Tanrıkulu, şunları anlattı:
''Meclisin onayı olmadan böyle bir tesisin burada kurulması bize göre mümkün değildir. Zira buradaki tesisin kumandası işletmesi Türkiye'de güvenlik kuvvetlerine, askeriyeye ait olmayacaktır. Uluslararası güçler tarafından NATO tarafından idare edilecektir. Bu da ancak halkın iradesi ile seçilmiş ve bu konuda karar vermeye yetkili tek merci olan meclisin kararı olabilir. Bu nedenle bu sorunu meclisin gündemine bir genel görüşme ile getireceğiz. Ayrıca araştırma önergesi ve soru önergesi de verilecek.''

Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Nuri Murat'ı da ziyaret eden, Tanrıkulu, işçilerin, emekçi geçinenlerin sözcüsü olacaklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler