CHP iyimser, MHP tepkili

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Öcalan’ın yaptığı silah bırakma çağrısını Twitter üzerinden değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Silah bırakma, bu topraklara huzur getirecek bir adımdır” dedi. MHP lideri Bahçeli, sürecinin ülkeyi bölünmeye götüreceğini söylerken Oktay Vural, “PKK’ye teslimiyet anlaşması” açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 28.02.2015 - 23:50
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Öcalan’ın yaptığı Türkiye’ye karşı silah bırakma çağrısını twitter üzerinden değerlendirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Dünyanın hiçbir yerinde silahların gölgesinde bir barıştan söz edemezsiniz. Silah bırakma, bu topraklara huzur getirecek bir adımdır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Öcalan’ın PKK’ye silah bırakma çağrısını “Eğer silahlar bırakılacaksa, bunu faydalı bulur memnuniyet duyarız” sözleri ile değerlendirirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise İç Güvenlik Paketi’nin çözüm süreci için malzeme olarak kullanılmasından vazgeçilmesi ve geri çekilmesini istedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, “Silahların bırakılmasından, susmasından barış ortamının tesisinden CHP olarak sadece memnun oluruz. Tabii ki çözümle ilgili de adres her zaman söylediğimiz üzere TBMM’dir” dedi.

 

AKP, PKK ile anlaştı

İstanbul’da hükümet ve HDP kanadından çözüm sürecine ilişkin ortak açıklamanın ve Türkiye’ye yönelik silahsızlanma çağrısının yapıldığı saatlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanlarıyla Kızılcahamam’da bir araya geldi. Bahçeli, açıklamayı değerlendirmek üzere toplantıyı erken bitirirken il başkanlarına, Türkiye’de gergin bir ortamın bulunduğunu belirterek “7 Haziran’dan sonrası yok. Sandıktan Türkiye’yi hem bölünme kıskacından, hem de çatışma ortamından çekip çıkarabilecek bir iktidarın çıkmasına ihtiyaç var” mesajını verdi. “Kürt-Türk çatışması içine girmeyeceksiniz. Sağduyuyu hiçbir şekilde elden bırakmayın” talimatını da veren Bahçeli, eğer bu türlü provokasyonlara gelen partili olursa, MHP’den ayrılacağını söyledi. Bahçeli’nin ortak açıklama ile ilgili olarak “AKP-HDPPKK’nin silah bırakma ve AKP’nin istekleri de dahil çözüm sürecinde anlaştı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler