CHP'de imzaya ‘yaptırım’

CHP'li Fikri Sağlar dokunulmazlık düzenlemesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak başvuruya imza atacağını açıkladı. Parti içinden destek görmesi beklenmeyen Sağlar'a yaptırım uygulanabilir.

Yayınlanma: 08.06.2016 - 11:46
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa Mahkemesi’ne gitmek için gerekli olan 110 imzaya destek verecek CHP’lilere, HDP ile birlikte hareket etmesi durumunda “ihraç ederim” demesine karşın CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar, ilk imzacı olacağını açıkladı. CHP’nin tavrı net olarak MYK toplantısının ardından ortaya konacak. Ancak kulislerde “yaptırım” olabileceği görüşü öne çıkıyor. 

Kılıçdaroğlu, Antalya’da gerçekleştirilen toplantıda, HDP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmak için gerekli olan 110 milletvekili için yaptığı çağrıya sert yanıt vermiş ve destek veren milletvekillerini partiden ihraç edeceğini söylemişti. Mersin Milletvekili önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dokunulmazlıkları onaylaması durumunda ilk imzacı olacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Sağlar’ın başlattığı imza hareketine, dokunulmazlıkların kaldırılmasına büyük oranda “hayır” oyu veren CHP’li millevekillerinin dahi katılması zor görülüyor. Kulislerde; MYK’da Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Tekin Bilgöl, Zeynep Altıok, Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke anayasa değişikliğini desteklemediği, ancak Anayasa Mahkemesi'ne gidilmesine karşı olduğu belirtiliyor. Haklarında ağır suçlamalar bulunan milletvekillerinin de Sağlar’a destek vermeceği konuşuluyor. Sağlar’ın açıklamasının bu tartışmayı yeniden açmak olduğuğu ve “partiye de, Türkiye’ye de ihanet” anlamına geldiği belirtilirken, imza vereceklerin ayrı bir grup oluşturması gerektiği savunuluyor. Sağlar’ın başlattığı imza hareketinin MYK’da gündeme geleceği ve Genel Merkez’in net tavrının MYK sonrasında yapılacak açıklamada ortaya konacağı belirtilirken, Sağlar’la ilgili disiplin sürecinin başlatılabileceği belirtiliyor.

Herkesi bağlar

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Genel Başkan'ın dokunulmazlıklar konusunda CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyeceklerini açıkladığını anımsatarak "Arkadaşlarımız bir temenni olarak ifade etmişlerse de genel olarak Genel Başkanımızın sözleri partiyi bağlar. Biz de bu bağlamda Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyi düşünmüyoruz" dedi. 

No'yu bulabiliriz

Fikri Sağlar, CHP’li milletvekillerinin büyük çoğunluğunun dokunulmazlıkların kaldırılmasına “hayır” dediğini anımsatarak “Hayır diyenler imza atacaklardır. 110 olacağımızı düşünüyorum. Ben birinci imzayım dedikten sonra birçok arkadaşımız, ikinciyim üçüncüyüm diye mesaj gönderdi. Bu HDP’nin çağrısı değil, CHP’li vekillerin çağrısıdır” dedi. Sağlar ihraç konusuna ilişkin olarak da “Bizim partimizin bu şekilde Erdoğan’ı taklit eder gibi ‘onu yaparsan atarız, kovarız’ laflarını söylemesi, kaldı ki böyle bir şey olmadığı gibi bunların söylenmesi de ciddi bir talihsizlik” yorumu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler