CHP'de kongre: Gözler İstanbul ve Ankara’da

CHP’de 16-17 Ocak’ta yapılacak kurultay öncesi, il kongrelerinde kritik viraj bu hafta sonu dönülecek. Özellikle İstanbul ve Ankara’daki seçimlerin heyecanlı geçmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 22.12.2015 - 22:17
Abone Ol google-news

İstanbul’da eski vekiller Kadir Gökmen Öğüt, Müslim Sarı ve PM üyesi Cemal Canpolat öne çıkan isimler. Ankara’da ise yarış mevcut il başkanı Adnan Keskin ile milletvekili adayı Hikmet Tepe arasında yaşanacak. Keskin’in genel merkez ve belediye başkanlarının desteğini aldığı konuşuluyor.

İstanbul’da ise aday sayısı 20’ye ulaştı. Ancak öne çıkan isimler, PM üyesi Cemal Canpolat ile eski vekiller Kadir Gökmen Öğüt, Müslim Sarı ve Süleyman Çelebi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İstanbul için bir işaret vermeyeceğinin altı çiziliyor.

Kurultay için 64 kurultay delegesi seçilecek Ankara ile, 176 kurultay delegesi seçilecek İstanbul’daki yarışlar genel başkan adaylarını da yakından ilgilendiriyor. İki kongre de çarşaf listeyle yapılacak. Bunun, kurultayda “blok oy” anlamına geleceği belirtiliyor.

Kongre süreci heyecanla beklenen bir diğer kent ise Adana. Kulislerde kentte iki CHP’li belediye başkanı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in farklı isimleri destekledikleri konuşuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler