CHP'den Başbakan'a ilan sorusu
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Süleymaniye Camii'nde bayram namazını kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Fahiş paralar harcayarak verilen ilanlarla, afişlerle, reklamlarla Başbakan'ın nerede namaz kılacağının duyurulması, Müslümanlığın neresine oturtulmaktadır" diye sordu.
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 15 Kasım 2010 tarihli Akit, Zaman, Yeni Şafak, Star, Sabah, Habertürk gibi bazı gazetelerde, "Süleymaniye'de Bayram Sabahı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı restorasyon çalışması yapılan Süleymaniye Camii, bayram sabahı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile ibadete açılıyor. Tarih yeniden canlanıyor. Bayramınız kutlu olsun" şeklinde tam sayfa ilan yer aldığını belirten Öztürk, şu soruları sordu:
"Başbakan'ın ve bakanların katılımıyla gerçekleşen şatafatlı törenlerle bir caminin ibadete açılması bugüne kadar görülmüş, duyulmuş ve yaşanılmış bir olay mıdır? Üstelik daha önce zaten ibadete açık olan Süleymaniye Camii, sanki daha önce ibadete açık değilmiş, burada hiç ibadet yapılmamış, ilk defa ibadete açılıyormuş gibi caminin açılışı için tören düzenlenmesini ve bunun için bir sürü para harcanmasını doğru buluyor musunuz?
Başbakan'ın bayram namazını nerede kılacağının duyurulmasına yönelik bu ilanları gazetelere gerçekte kim vermiş ya da verdirtmiştir? Bu ilanların verilmesi için Başbakan olarak sizin ya da bir bakanınızın telkini, yönlendirmesi veya herhangi bir etkisi olmuş mudur? İstanbul'un dört bir yanına afişleri kim astırmıştır?"
"Devletin kesesinden ne kadar masraf yapıldı"
"Bayram namazınızı şatafatlı ve gösterişli törenlerle Süleymaniye Camii'nde kılabilmeniz için devletin kesesinden yapılan masraf miktarı nedir?" diye soran Öztürk, Başbakan'a şu soruları yöneltti:
"Bu ilanların altında, caminin restorasyon işini veren bir devlet kuruluşu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü yanında, restorasyon işini alan Güryapı inşaat adlı özel şirketin adının bulunması, 'din-ticaret-siyaset' dayanışmasının somut örneği değil midir? Bu ilanlar, neden sadece iktidar yandaşı olarak bilinen gazetelere verilmiştir? İktidar yandaşı olmayan gazetelere neden ilan verilmemiştir?
Bu ilanlar için hangi gazeteye kaç para ödenmiştir? Bu ilanların parasını kim ya da kimler ödemiştir? İlanlar ve sokaklara yapıştırılan afişler ve törende yapılan masraflar için devlet kuruluşu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kasasından kaç para çıkmıştır?
Memurların ve az gelirli yurttaşların kurban alamadığı, kurbanlıklarla sadece fotoğraf çektirebildikleri bir ülkede, kutsal ibadet yuvası olan caminin açılışı için düzenlenen tören için yapılan toplam masraf ne kadardır? Bu tören için kaç kurban parası harcanmıştır?"
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza