CHP'den Halaçoğlu'nun sözlerine tepki

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun o açıklamalarını eleştirdi

Yayınlanma: 08.07.2015 - 15:11
Abone Ol google-news



CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'un "AKP'nin tabiriyle 'Siz Baykal'ı seçtiniz, muhalif adı altında dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye yine bize yükleneceklerdi" ifadesini eleştirerek, Halaçoğlu'ndan özür dilemesini beklediklerini söyledi.

Usluer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de son yıllarda uyuşturucu kullanımının arttığına dikkati çekti.

Ucuz ve kolay ulaşılabilir olması nedeniyle özellikle bonzai kullanım oranının yükseldiğine işaret eden Usluer, "Bu durumun dış politikayla da ilgisi var. Güneydoğu'da sınırlarımız kevgire dönüştü. Sınırımızdan kimilerin, hangi amaçla girip çıktığı belli değil. Türkiye bonzai için bir geçiş güzergahı haline geldi" dedi.

Usluer, AKP hükümetlerinin, uyuşturucuyla mücadelede başarısız bir politika sergilediğini savundu.

"TALİHSİZ AÇIKLAMA"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Usluer, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, "Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyuna şunlar yansıtılacaktı: AKP'nin tabiriyle 'Siz Baykal'ı seçtiniz, muhalif adı altında dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye yine bize yükleneceklerdi" ifadesini değerlendirdi.

Halaçoğlu'nun sözlerini "talihsiz bir açıklama" olarak değerlendiren Usluer, "Sayın Halaçoğlu'ndan özür dilemesini bekliyoruz. Bu, toplumu bölücü, kamplaştırıcı, ötekileştirici ve altında başka hamasi düşüncelerin olduğu bir söylemdir. Son derece yakışıksız. MHP'nin üst kurullarının gereğini yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ

Usluer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir" ifadesini de eleştirerek, "CHP olarak her türlü ırkçı söylemin karşısındayız. Türkiye öfke siyasetinden, insanların ayrıştırılmasından usandı. Seçmen, ne kadar usandığını oylarının dağılımıyla belli etti. Herkes buradan gereken dersi almalıydı. Ders alınmadıysa yapacak bir şey yok" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler