"CHP'ye destek vereceğiz"

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, CHP'deki değişime bir fırsat tanımak istediklerini ve Türkiye Değişim Partisi'ni kurmayacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 22.06.2010 - 09:46
Abone Ol google-news

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, CHP'deki değişim rüzgarına fırsat vermek ve Türkiye'nin önünü açmak için TDH'yi kurmama kararı aldıklarını açıkladı. TDH'yi kurmama kararını ön koşulsuz ve hiç bir kimsenin bireysel talebi olmadan karar verdiklerini belirten Sarıgül, "12 Eylül'de erken seçimlerin yapılacağı duyumlarımız var. Biz Türkiye'nin önünü açmak için bu hareketi yaptık. Bu kararı alırken de örnek aldığım kişi Erdal İnönü olmuştur" dedi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Türkiye'nin çok ciddi bir süreçten geçtiğini ve bir dönüm noktası, yol ayrımında olduğunu söyleyen Sarıgül, iktidarı vaat ettiklerini yerine getirememekle eleştirerek, "İktidar artık yoruldu. Türkiye'yi de yordu. Yaptıklarını yanlış yaptı. İddia ettiklerini ise hiç yapamadı" dedi.


CHP'ye fırsat tanıyacak

Türkiye'yi yönetmenin ciddi bir iş olduğunu ve Türkiye'nin bir deneme tahtası olmadığının altını çizen Sarıgül, değişimin artık kaçınılmaz olduğunu, Türkiye'nin her gün gençlerin ölmesine daha fazla seyirci kalamayacağını savundu. TDH bu inançla, uzun bir süredir mücadele ettiğini ve ülke adına tarihi bir görev üstlendiğini belirten Sarıgül, şunları söyledi:
"Ülkemize duyduğumuz sorumluluk gereği, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak, akan kanı durdurmak, ülkemiz siyasetine yardımcı olmak ve siyasetteki değişim rüzgarlarına fırsat vermek için özveri ve fedakarlık günüdür. Bugün bize düşen görev, Türkiye'yi ve Türkiye'nin geleceğini kucaklamaktır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığındaki CHP'nin mutlu bir Türkiye isteyen yurttaşlarımız için bir umut rüzgarı yarattığını düşünüyoruz. Yurttaşlarımız CHP'deki değişime bir fırsat tanımak istiyor. Biz de her zaman olduğu gibi yine yurttaşlarımızın sesini dinliyor ve toplumdaki bu rüzgara fırsat vermek gerektiğini düşünüyoruz. Bu koşullarda, halkımızın vicdanının sesine kulak veriyor ve Türkiye Değişim Partisi'ni kurmuyoruz."


Çok zor bir karar aldık

Bununla birlikte düşüncelerinin ve ideallerinin yurttaşların gönlünde yaşamaya devam edeceğini, TDH'nin yeni bir siyaset anlayışı kazandırdığını, bu anlayışın ülke siyasetinde her zaman var olacağını belirten Sarıgül, TDH'nin partileşmeden de ülkeye hizmet etmeye devam edeceğini bildirerek, "Çok zor bir karar aldığımızın bilincindeyim. Bu karar, toplumun beklentileri ve Türkiye'nin geleceği düşünülerek alınmış bir karardır" dedi. Diğer yandan bazı kişilerle de fikir ayrılığında olduğunu açıklayan Sarıgül, "Ancak yurttaşlarımızın, bugün aldığımız tarihi kararın, Türkiye için gerekli bir karar olduğunu çok iyi anlayacaklarına inanıyorum. Ülkemize ve yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir umut rüzgarı estirdiğini, bu sebeple koltukları değil, Türkiye'yi düşünerek bu kararı aldıklarını yineledi. Kendilerinin TDH'yi kurmama kararını ön koşulsuz ve hiç kimsenin bireysel talebi olmadan verdiklerini açıklayan Sarıgül, "Bu kararı verirken günlerce düşündük. Son derece dikkatli davrandık. Türkiye'nin içeride ve dışarı huzurlu olması için bu kararı verdik" dedi.
 

Bu konuda Kılıçdaroğlu ile görüşmedik

Sarıgül, gazetecilerin, "Bu karar, CHP'ye tekrar bir dönüş kararı mı" şeklindeki sorusuna, "Bu kararın 'CHP'ye katılacak mısınız' şeklinde anlaşılmasından çok kararlığımızı, fedakarlığımızın konuşulmasını arzu ederim. Bizim için Türkiye önemlidir. Bu kararı alırken örnek aldığım isim Erdal İnönü oldu. Onun koltukları nasıl bıraktığı benim için önemli olmuştur" yanıtını verdi.

Bu karara ilişkin Kılıçdaroğlu ile görüşme yapıp yapmadıklarına ilişkin Sarıgül, "Sayın Kılıçdaroğlu ile hiç bir görüşmemiz olmadı. CHP Genel başkanlığından sonra tebrik için aradım. Onun dışında hiç bir görüşmemiz olmamıştır" dedi. TDH'yi kurmama kararının, bu hareketin bitirilmesi veya başka bir yere kanalize edilmesiyle ilgili olup olmadığı konusunda Sarıgül, "Bu karar fikirlerimizin yok olması anlamına gelmez. Ülke siyasetine TDH her zaman katkı yapacaktır. 12 Eylül tarihinde erken seçimlerin yapılacağı duyumlarımız var. Biz Türkiye'nin önünü açmak için bu hareket yaptık" açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler