CHP’yi taklit ediyorlar

Kılıçdaroğlu, diğer partilerin bildirgelerini örnek aldığını söyledi.

Yayınlanma: 05.05.2015 - 21:20
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “iktidar programı” gibi seçim bildirgesi hazırladıklarını belirterek, diğer partilerin “kaynak” dışında eleştirecek bir şey bulamadıkları bu bildirgeyi taklit ettiğini söyledi.

İzmir’de Buca gölet tesislerinde “ailem” diye seslendiği CHP’lilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Öyle bir noktaya geldik ki, seçim bildirgemizi hazırladıktan sonra hiçbir siyasal parti, iktidar bile bildirgemizin yanlış olduğunu söylemiyor. Sadece ‘kaynak bulamazsınız’ diyorlar. Tek suçlama o. Bu da bildirgemizin başarısının en önemli göstergesi. Nereye gidersek dikkatle izleniyoruz, dikkatle dinleniyoruz” diye konuştu.

En huzurlu parti

CHP’nin eskiden parti içi kavga kültürüyle anıldığını, şimdi en huzurlu partinin CHP olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Eskiden derlerdi ki ‘CHP hep eleştirir. Ya arkadaş sen sorunlarını nasıl çözeceksin söyleyemez’ derlerdi. Bugün seçim bildirgemizi bütün siyasal partiler taklit ediyor, örnek alıyorlar. Halkın sorunlarını nasıl çözeceklerini bizim bildirgemizden öğreniyorlar. Bu önemli bir aşamadır” dedi.

Halkın iktidara verdiği 13 yıllık kredinin sonuna gelindiğini vurgulayan CHP Lideri, sürecin partisini iktidara taşıyacağını söyledi. Yoksulluğun 21. yüzyıla yakışmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “13 yıllın sonunda 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul ve yanlış dış politika sonucu 2 milyon Suriyeli, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli var. Sorunlar ağır ama sorunları çözecek birikimimiz var. Seçim bildirgesi bunun en tipik örneğidir. Gün şunu bunu suçlama devri değildir. Gün projelerimizi halka anlatma günüdür. Gün halka sorunları nasıl çözeceğimizi anlatma günüdür. Biz sorun oluşturan değil, sorunları çözen bir iktidar olacağız. Bunun için oy istiyoruz. Sorunları çözecek parti CHP’dir” diye konuştu.

‘Algı operasyonu’

 İmam hatipleri kapatacağı iddiasıyla CHP adını kullanarak “algı operasyonu” yapılmaya çalışıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, “O okulları açan parti biz değil miyiz? Ben her din adamının iki üç yabancı dil öğrenmesini isterim, sosyoloji, felsefe okumasını, halka güzelliği, sevgiyi anlatmasını isterim. Bizim adımızı kullanarak algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar buna izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin inancıyla uğraşmayacağız”ifadelerini kullandı.

Taşeron işçilerin ekmeğiyle oynamalarının söz konusu olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “yaşanacak Türkiye”de yalnızca “hortumcuları” üzeceklerini söyledi. Türkiye’ye de “kaliteli demokrasi” getireceklerini kaydetti.

Daha sonra Buca Kasaplar Meydanı’nda büyükşehir belediyesince oluşturulacak meydan düzenlemesi ve otoparkın temelini atan Kılıçdaroğlu; Bornova, Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli’de yurttaşlarla buluştu. Akşam da Roman milletvekili adayı Özcan Purçu ile birlikte Tepecik’te Hıdrellez şenliğine katıldı. Burada kendisi ve partisi adına bestelenen şarkıları dinleyen Kılıçdaroğlu’na gül yaprakları döküldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler