Çin'den komşularına askeri güvence

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 60. yıl dönümünü kutlamak için düzenlenecek askeri geçit törenlerinin hiçbir ülkeye, özellikle de komşularına askeri tehdit oluşturmayacağı açıklandı.

Yayınlanma: 23.09.2009 - 13:44
Abone Ol google-news

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, "60. Yıl Dönümü Basın Merkezi"nde düzenlenen ilk basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yönetim Ofisi Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Gao Cienguo, kutlamalar çerçevesinde yapılacak askeri geçit töreninde yeni silahların da yer almasındaki amacın, ülkelerinin dünyaya askerinin güçlü yönünü göstermek olduğunu belirtti.

Sözcü Gao, bunun bazı ülkelerde ve özellikle komşu ülkelerde endişeye yol açacağını savunanların da bulunduğunu söyleyerek, bir ülkenin askeri gücünün başka ülkelere tehdit oluşturup oluşturmamasının, askeri gücüne göre değil, bu ülkenin izlediği askeri politikaya bağlı olduğunu ifade etti. Gao, eskiden beri barışçı gelişme yolunu izleyen Çin'in, her zaman kalıcı barışa ve ortak refaha dayalı uyumlu bir dünyanın oluşturulması için çaba harcadığını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon