CNN: ABD, Ukrayna'ya olan desteğini göstermek için Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşünüyor
ABD ordusunun, Rusya ile gerilimi artan Ukrayna'ya olan desteğini göstermek amacıyla Karadeniz'e savaş gemileri yollamayı düşündüğü bildirildi.

Sputnik Türkiye'nin CNN'e dayandırdığı haberine göre, ABD ordusunun, Rusya ile gerilimi artan Ukrayna'ya olan desteğini göstermek amacıyla Karadeniz'e savaş gemileri yollamayı düşündüğü bildirildi.
CNN'e konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Pentagon yetkilisi, gelecek haftalarda Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşündüklerini açıkladı.
Konuya ilişkin herhangi bir takvimden bahsetmeyen yetkili, ABD Donanması'nın Karadeniz'de rutin olarak sürekli faaliyetlerde bulunduğunu fakat bölgeye savaş gemileri göndermenin "Moskova'ya, ABD'nin durumu çok yakından izlediği mesajını vereceğini" dile getirdi.
'TÜRKİYE'YE EN AZ 14 GÜN ÖNCE NİYET BEYANI BİLDİRMEK ZORUNDA'
Haberde ayrıca, Karadeniz'e savaş gemileri göndermek isteyen ABD'nin gemilerini boğazlardan geçirebilmek için bu niyet beyanını en az 14 gün önce Türkiye'ye bildirmek zorunda olduğu ancak bu bildirimin yapılıp yapılmadığının henüz bilinmediği kaydedildi.
Bölgede şu an herhangi bir saldırı beklemediklerini kaydeden yetkili, bu durumun değişmesi halinde yeni gelişmelere hazırlıklı olacaklarını vurguladı ve ABD hava unsurlarının Karadeniz üzerindeki uluslararası hava sahasında Rusya'nın eylemlerini takip noktasında gözetleme faaliyetlerine devam ettiğini sözlerine ekledi.
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bugünkü basın brifinginde, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmasına yönelik endişelerini bir kez daha dile getirerek, bu konuda NATO müttefikleri ile görüştüklerini açıklamıştı.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti. Donbass bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT'ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.
Video Haberler
-
CHP'li başkandan polise '128 milyar dolar' tepkisi
-
HDP'li vekil TBMM'de fenalaştı
-
Beşiktaş'ta beton mikseri 6 katlı binaya çarptı
-
Trafikte skandal görüntüler! Drone'a böyle yakalandı
-
Anne - kıza 'menemen'li tuzak
-
Çarpıcı koronavirüs anketi: Her iki kişiden biri...
-
Üşüyen köpeğin üzerine montunu örttü
-
Canlı yayında dekolte sansürü! Üst düğmeyi ilikledi
-
Beyoğlu'nda kan donduran görüntüler
-
Vicdansızlığın görüntüsü!
En Çok Okunan Haberler
-
Kokoreç yerken hissetti, gerçek hastanede ortaya çıktı
-
Erdoğan açıkladı: İşte yeni yasaklar!
-
Hazal Kaya, acillerdeki son durumu böyle anlattı
-
Peker'in villasındaki kasanın açılma görüntüleri
-
Burak Sergen yoğun bakıma alındı
-
Şimdi de SATÖ tezgâhı mı?
-
Kanal İstanbul kimler için ne ifade ediyor?
-
Rusya'nın kararı turizmciyi hayal kırıklığına uğrattı
-
Sinovac aşısı boşuna mı yapıldı?
-
Canlı yayında dekolte sansürü! Üst düğmeyi ilikledi