Cocu: Sadece savunma yaparak hayatta kalamazsınız

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Phillip Cocu, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda oynanacak Benfica maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 06.08.2018 - 20:41
Cocu: Sadece savunma yaparak hayatta kalamazsınız
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Benfica ile oynayacağı karşılaşma öncesi Phillip Cocu basın toplantısı düzenledi. Cocu, "Burada olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Artık gerçek mücadele bizi bekliyor. Büyük bir kulüpler, saygı duyuyoruz ama kendi kalitemize de inancımız sonsuz. Böyle büyük bir maça çıkacak olmaktan mutluyuz. Böyle statlar maçın bütyüklüğünü gösterir. İyi bir mücadele olacağını düşünüyorum. Biz de sonuna kadar iyi bir skor alabilmek için elimizden geleni yapacağız. İkinci maçta kendi taraftarımız önünde turu geçen taraf olmak istiyoruz." şeklinde konuştu. 

Sözlerine takımın uyumuyla ilgili düşündükleriyle devam eden Hollandalı hoca, "Çok fazla hazırlık maçı oynadık, yarınki maça hazırız. Felsefenizi anlatmak için maçlara ihtiyaç vardır. Oyuncu anlamında kadroya bakarsak çok değişiklik olmadı. Oyuncularımın gayretinden büyük mutluluk duyuyorum. Kadromuz çok fazla değişmedi. Ama yeni bir hoca var burada. Yeni bir antrenman tarzı, yeni bir oyun var." dedi. 

Benfica eşleşmesiyle ilgili, "Her rakibimize saygı duyuyoruz. Ama bunun adı korku değil. Korku ile saygıyı karıştırmamak lazım. Benfica yaratıcı oyunculara sahip bir takım. Geçiş oyununu da iyi oynuyorlar ama birlikte olduklarında güçlü bir takımlar. Bizim maksimum seviyede performansımızı sahaya yansıtmamız gerekiyor. İyi bir skorla avantajı elimize almak istiyoruz." diyen Cocu, her iki maçta da cezalı olan Josef'in kafileye katılmasını şu cümlelerle açıkladı:  "Buraya gelmesinin sebebi bu takımın bir parçası olması. Her iki maçta da cezalı. Ama takımın bu maça hazırlığında katkı sağlayabileceğini, yardımcı olabileceğini düşünerek buraya getirdik."

Cocu, Ayew'in durumuyla alakalı bir soruya ise şu cevabı verdi: "Ben hiçbir zaman kimin oynayıp, kimin oynamayacağı konusunda demeç vermem. Böyle durumlarda önce oyuncuları gerekiyor. Taktiksel bir mücadele oynayacağız sonuçta. Yarını bekleyelim."

"Zekamızı fazlasıyla ortaya koymamız gereken bir maç olacak."

Hollandalı hocayla birlikte basın toplantısına katılan Brezilyalı yıldız Giuliano ise şöyle konuştu: Çok zor bir rakiple oynayacağız ama biz iyi bir şekilde hazırlandık. İyi bir hazırlık döneminin ardından gelişimimizi göstererek sahaya çıkacağız. Yeni bir hocamız, yeni bir çalışma sistemimiz var. Bu çalışmalarımızı yarın en iyi şekilde sahaya yansıtmak istiyoruz. Zekamızı fazlasıyla ortaya koymamız gereken bir maç olacak. Rakibi rahatsız etmek amacıyla sahada olacağız. Baskı yapabildiğimizde baskı yapmak, top bizdeyken de topu ayağımızda tutup sakin bir şekilde kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız."

"Ben şu anda Benfica'nın güçlü yanlarının ne olduğunu, aramızda neler konuştuğumuzu anlatırsam yarına kadar onların planları değişebilir. Ama çok iyi hücum eden bir takım. Baskılı oynamak isteyeceklerdir. Kaliteli bir takımla oynayacağız ama biz de kaliteli bir takımız. "

"Jonas'ı iyi tanıyorum ama onun durumuyla ilgili burada bir görüş belirtmem doğru olmaz. Kendi yönetimlerinin bileceği bir iş. Jonas'ın kadroda olmamasının işimizi kolaylaştıracağını düşünmüyorum ama belki Benfica'nın kalitesini bir tık aşağı çekebilir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler