Çocuğunu iyileştirmek için üretti, patentini aldı
Mersin'in Anamur İlçesi'nde yaşayan Zeynel Abidin Kara, Akdeniz ateşi hastalığına yakalanan iki çocuğunu iyileştirmek için ürettiği organik şalgamın patentini aldı.
Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akif Altınbıçak'ın yardımları ile ürettiği şalgama patent almak için 3 yıl önce Türk Patent Enstitüsü'ne ulusal patent başvurusunda bulunan Zeynel Abidin Kara, patentini alarak mutlu sona ulaştı. Kara, patenti aldığını Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Şimşek, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Niyazi Sarıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin'in de katıldığı basın toplantısıyla açıkladı.
Ürettiği şalgamın diğer şalgamlardan çok farklı olduğunu belirten Kara, Akdeniz ateş hastası iki çocuğunun da şalgam sayesinde iyileştiğini öne sürdü. Kara, şalgamın özelliklerini ve faydaları hakkında da bilgi veren Kara şunları söyledi:
"İnsan vücudundaki zararlı toksinleri hızla bertaraf ederek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve bağışıklık sisteminden kaynaklanan tüm rahatsızlıkların tedavisinde etkili. Özellikle son yıllarda, doğal ve katkısız gıda ürünlerine talep ve ilgi hızla artmaktadır. Üretilecek doğal şalgam suyu ile kimyasal atık içermeyen herkesin rahatlıkla içebileceği sağlıklı ve doğal şalgam suyu üretimi bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Uyguladığımız teknik hiçbir kimyasal ve katkı maddesi içermiyor. Siyah havuç, içme suyu ve yemeklik tuz kullanarak mayalanmayı, sadece doğal nohut ve bulgur unu ile gerçekleştirerek fermantasyon süresini 190 saat ve sıcaklığı 28 derece uygulayarak doğal şalgam suyu elde ediyoruz."
Toplantıya katılanlara şalgam ikram eden Kara, ürettiği şalgamları Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan aldığı küçük bir sermaye ile kurduğu bir tezgahta satıyor.
Ürettiği şalgamın diğer şalgamlardan çok farklı olduğunu belirten Kara, Akdeniz ateş hastası iki çocuğunun da şalgam sayesinde iyileştiğini öne sürdü. Kara, şalgamın özelliklerini ve faydaları hakkında da bilgi veren Kara şunları söyledi:
"İnsan vücudundaki zararlı toksinleri hızla bertaraf ederek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve bağışıklık sisteminden kaynaklanan tüm rahatsızlıkların tedavisinde etkili. Özellikle son yıllarda, doğal ve katkısız gıda ürünlerine talep ve ilgi hızla artmaktadır. Üretilecek doğal şalgam suyu ile kimyasal atık içermeyen herkesin rahatlıkla içebileceği sağlıklı ve doğal şalgam suyu üretimi bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Uyguladığımız teknik hiçbir kimyasal ve katkı maddesi içermiyor. Siyah havuç, içme suyu ve yemeklik tuz kullanarak mayalanmayı, sadece doğal nohut ve bulgur unu ile gerçekleştirerek fermantasyon süresini 190 saat ve sıcaklığı 28 derece uygulayarak doğal şalgam suyu elde ediyoruz."
Toplantıya katılanlara şalgam ikram eden Kara, ürettiği şalgamları Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan aldığı küçük bir sermaye ile kurduğu bir tezgahta satıyor.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!