Cudi'de uçurtma şenliği

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yıllarca adı çatışmalarla gündeme gelen Cudi Dağı'nda uçurtma şenliği düzenlendi.

Yayınlanma: 10.04.2014 - 11:58
Abone Ol google-news

Çözüm süreciyle bölgede oluşan huzur ve güven ortamı, sosyal etkinliklerin de artmasına yol açtı. Adı sürekli çatışmalarla gündeme gelen Cudi Dağı, son zamanlarda bölge insanının piknik yaptığı ve eğlendiği mekan haline geldi.

Silopi Milli Eğitim Müdürlüğü, Cudi Dağı'nda öğrenciler için uçurtma şenliği düzenledi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı şenlik esnasında havaya salınan yüzlerce uçurtma, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, ilçede baharın gelmesiyle beraber bu tür etkinliklere daha çok önem vereceklerini söyledi.

Proje ekibi olarak çocuklar için farklı bir etkinlik yapmayı düşündüklerini ve uçurtma şenliğini düzenlediklerini kaydeden Arslan, şöyle konuştu: "Cudi'nin eteklerinde çocukların sevinçlerini paylaştığı, eğlenceli bir gün geçirmelerini istedik. Öğrencilerimize 500 uçurtma verdik. Ancak imkanı olan öğrenciler kendi uçurtmalarını getirdi. Yüzlerce uçurtma gökyüzünde havalandı. Gökyüzü adeta renk cümbüşüne döndü. Etkinlikte, emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Şenlik süresince doyasıya eğlenen çocuklar bu tür bir etkinlikte bulundukları için mutlu olduklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler