Cumhurbaşkanı düğün pastası kadar alkışlandı

Düğün, AKP’nin içinde bulunduğu ruh halini ortaya koydu. Erdoğan’ın 45 dakika kaldığı düğüne katılanların izlenimlerine göre partililerle Cumhurbaşkanı arasında uzaklaşma var.

Yayınlanma: 23.08.2015 - 23:12
Abone Ol google-news



11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlunu evlendirdiği düğün, 3 dönemlikler başta olmak üzere eski AKP’lilerle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki uzaklaşmayı ve ülkede de partide de gidişattan duyulan derin kaygıları ortaya koydu. Gül’ün oğlu Ahmet Münir Gül’ün Wow Otel’de 1500 davetlinin katılımı ile gerçekleşen düğünü AKP’nin içinde bulunduğu ruh haline ilişkin ilginç fotoğraflar sundu. Erdoğan’ın 45 dakika gibi kısa bir süre bulunduğu düğünde yaşananlar şöyle aktarılıyor:

Erdoğan’a ilgi düşük: Düğünde Erdoğan; Abdullah Gül, Davutoğlu, İsmet Yılmaz, Cemil Çiçek’in de bulunduğu masada oturdu. Erdoğan’ın salona girdiğinde büyük bir ilgi ile karşılanmaması dikkat çekti. Düğündeki davetlilerden biri Erdoğan’a olan ilginin düzeyini “Düğün pastası ne kadar alkışlandıysa Erdoğan da o kadar alkış aldı” diye tanımladı. Davetlinin anlatımına göre, eski AKP’lilerin Erdoğan yerine daha çok Gül’e ilgi gösterdikleri ve onunla sohbet etmeye çalıştıkları gözlendi. Gül ile Erdoğan arasında ciddi bir sohbet yaşanmadı.

Masalarda ne konuşuldu: 7 Haziran’da milletvekili olamayan partinin kıdemli isimleri Bülent Arınç, Sadullah Ergin, Abdülkadir Aksu gibi isimlerle Gül’e yakın Kayseri ekibinden Salih Kapusuz, Mehmet Çiçek, Sadık Yakut gibi isimler de düğündeydi. 10 kadar masaya uğrayarak sohbetlere kulak kabartan bir davetli, “Gittiğim masalarda ‘Ülkede gidişat iyi değil. Partide de işler iyi gitmiyor’ kaygılarını dile getiren konuşmalar” dinlediğini belirtti. Bazı masalarda ülkenin erken seçime götürülmesi konusunda Erdoğan’a yönelik eleştiriler olduğu da davetli tarafından belirtildi.

Davetli profili: Davetliler arasında siyasetçilerin dışında işadamları da göze çarptı. Ancak Koç, Sabancı gibi iş dünyasının önde gelen isimlerinin bulunmadığı gözlendi. Medya dünyasından örneğin Aydın Doğan’ın olmadığı aktarıldı. Ancak özellikle AKP’ye ve daha çok Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen medya organlarının sahip ve yöneticilerinin de düğünde bulunmaması dikkat çekti.

Bitse de gitsek: Kaldığı 45 dakikalık süreye ilişkin Erdoğan hakkında bir davetli “Sanki davete icabet etmek için gelmiş havasındaydı. Hem kendisi hem de salonda bulunanlar arasında çok büyük bir soğukluk ve uzaklık göze çarpıyordu” gözleminde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler