ÇYDD yargıya gidiyor

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, bazı basın yayın organlarında, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesinden alıntı yapılarak, 'ÇYDD'nin PKK'li öğrencilere burs verdiği ve bu durumun dernek tarafından kabul edildiği' yönündeki asılsız haberleri yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 06.08.2011 - 08:19
Abone Ol google-news

Çelikel yaptığı açıklamada bazı medya kuruluşlarında derneğin “PKK’li öğrencilere burs verdiği ve terör örgütü ile bağlantılı olduğu” yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğu vurgulandı. Burs başvurusu sırasında ve bursun yenileneceği her yıl öğrencilerden “daha önce suç işlemediklerine dair resmi adli sicil belgesi”nin istendiğini anlatan Çelikel, örgüt üyesi olduğu iddia edilen öğrencilerinin bazılarının ÇYDD’ye başvuruda dahi bulunmadığına, öğrencilerin tümünün devlet üniversitelerinde okuduğuna dikkat çekti.

‘Devlet bursu da alıyorlar’

Haberlerde adı geçen öğrencilerin çoğunun devlet yurtlarında kaldığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yurt-Kur, Başbakanlık ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi çok sayıda kurumdan da burs aldığını belirten Çelikel, ÇYDD’nin “kanunlara aykırı faaliyet gösterdiği için feshedilmesi gerektiği” yönündeki iddalara ilişkin de Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’nın “kovuşturmaya yer olmadığına” dair verdiği kararına dikkat çekti. Bazı medya kuruluşlarının derneğin kamuoyundaki saygınlığını olumsuz etkilemek için gerçek dışı haberler yaptığını belirten Çelikel, “Bütün hizmetleri yok sayarak, ÇYDD’nin bölücü terör örgütü ile ilişkilendiren ve bu anlayışla yazılı ve görsel medyada yapılan yayınları reddediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler