Danıştay'tan red

Danıştay 10. Dairesi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan, seçmen kütüklerinin oluşturulmasında adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarının kullanılmasına ilişkin protokolün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 12:22
Abone Ol google-news

DSP'li Tayfun İçli, YSK'nin seçmen kütüklerinin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nin belirlediği listeye göre oluşturulmasını içeren güncelleştirme genelgesi ve YSK ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan 5 Eylül 2008 tarihli protokolün iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Davayla ilgili ilk incelemesini tamamlayan Danıştay 10. Dairesi, YSK ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Daire, yürütmesinin durdurulması istenen YSK'nin 140/1 sayılı Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesi Usul ve Esaslarını Gösterir Genelgesi hakkında ise YSK kararları Anayasa gereği yargı denetimine kapalı olduğu için ''karar verilmesine yer olmadığına'' hükmetti. Davayı açan Tayfun İçli, yaptığı açıklamada, dairenin kararına itiraz ettiklerini bildirdi. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler