Demirtaş’ın tutukluluğuna devam kararı verildi
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi.
<haber-dikey:1167550,1167541>
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 142 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmanın ikinci gününe reddi hakim talebinin geri çevrilmesi damgasını vurdu.
Demirtaş, “AİHM kararını tanımıyorsanız bunu açıkça yazın. Hiç değilse siz taraf mısınız değil misiniz, buna siz karar vermeseydiniz, üst mahkemeye gönderseydiniz. ‘Biz taraflı değiliz’ kararını bile siz verdiniz. Aleni bir şekilde suç işliyorsunuz. Bizim aklımızla alay edemezsiniz. Bunu kabul etmem” diyerek tepki gösterdi.
Davaya konu ses kaydını istediklerini ancak mahkenin bunu dahi reddettiğini anlatan Demirtaş, “Ses benim değil diyorum. Sese itirazım var diyorum, getirmiyorsunuz” dedi.
Saray’da olurdum
AİHM’ın hakkında verdiği tahliye talebinin uygulanmamasına da tepki gösteren Demirtaş şunları söyledi: “AİHM kararı bağlamayacak idiyse Adalet Bakanlığı neden iki senedir orada savunma yapıyordu? AİHM kararı buz gibi sizi bağlar. Erdoğan’a boyun eğseydim hapiste değil Saray’da olurdum. Siz de bana boyun eğdiremezsiniz. Verdiğiniz kanun dışı ara kararlarla, bu yargılamayı Erdoğan’ın arzu ettiği şekilde sürdüremezsiniz. Yargılamayı bitirin, bitirmeyin demiyorum bakın. 142 yıl mı isteniyor? 141 yıl verseniz hatırım kalır. Şakam yok, Allah’tan başka da kimseden korkum yok. Ama onurumu ezdirmem burada size. Bize saygınlıkla yaklaşılacaksa mahkemeyi el üstünde tutarız. Ama saygısızlığı kabul etmeyiz. AKP mi yargılıyor bizi, yargıçlar mı? Size fısıldanan neyse, buna göre davranamazsınız.
Aliya’dan alıntı
Başından beri adil yargılama koşulları yok. Bunu biliyorum da, şu anda üç AKP’li, bir HDP’liyi yargılıyor. Hissiyatım budur. ‘Kanunlar bizi bağlamaz’ diyorsunuz. Aliya İzzetbegoviç, ‘Delilin olmadığı yerde ağır ceza istemenin kendisi delil haline gelir’ demişti.”
TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI
Müzakerenin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, reddi hakim talebinin reddedilmesi üzerine yapılan itirazın değerlendirilmesi için duruşma tutanaklarının Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine ve savcılık mütalaasında belirtilen nedenlerle Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Davanın görülmesine 23, 24 ve 25 Ocak 2019 tarihlerinde devam edilecek.
<haber-yatay:1156456>
Video Haberler
-
'Hesap soracağız' dedi; planı anlattı!
-
Evlenmeyi kabul etmediği bahanesiyle Sinem'i katletti
-
CHP'li vekil, Dar Hejiroke'yi Meclis'te söyledi
-
Kağıt toplayıcılarının 'karton deposunda' yangın
-
Play-off maçı öncesi büyük gerilim!
-
AKP'li başkandan yurttaşa: 'Densizlik, hadsizlik yapma'
-
İmza attı, e-Devlet'e girince hayatının şokunu yaşadı
-
Kimya fabrikasında yangın: 2 bin metrekare alan kül oldu
-
Hindistan'da şiddetli yağışlar sebebiyle 8 kişi öldü
-
Nebati'ye göre ekonomi 'sürekli büyüyor'
En Çok Okunan Haberler
-
Kadıköy Belediyesi'ne operasyon!
-
'Hesap soracağız' dedi; planı anlattı!
-
Araç sahipleri dikkat! Yüzde 25 zam geldi
-
Seçim ikinci tura kalırsa ne olur?
-
NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, hayatını kaybetti
-
Oylama yapıldı, 'NATO' kararı çıktı
-
Bahçeli'den kürsüde 'gaf'
-
'Millet'ten 'Cumhur'a büyük fark!
-
Bir büyük zam haberi daha!
-
Çarpıcı 'AKP' ayrıntısı: Yalnızca yüzde 4,2